918 Even – 't Scheldt

918 Even

EEN HERSENHELFT

Een Duits meisje van tien stelt de artsen voor een raadsel. Zij bezit slechts één hersenhelft. Daar waar de andere hersenhelft zou moeten zitten is een groot zwart leeg gat. Toch leidt het meisje een zo goed als normaal leven. Artsen weten niet wat ervan te denken.Nochthans is dit niet echt een primeur.
In België hebben wij meerdere personen die het met véél minder dan de
helft moeten doen, sommigen doen het zelfs zonder. Die zijn dan ook wereldberoemd in Vlaanderen. Je kan ze elke dag horen en zien. Zij bemannen de VRT.Jacob Corneel
***
Die geen katten lijden mag zal geen schone vrouw krijgen
***
GOEDKOPER BELLEN
Lezer John W. zond ons een nuttige tip.
Iedereen kent wel enkele nummers met de prefixen 070, 078, 0820, 0900 enz. Bijna al deze nummers zijn duur, véél te duur. Raar zijn de gratis nummers (0800).
Wat velen niet weten is dat elk van deze nummers een gelijkwaardig normaal telefoonnummer heeft, een nummer dat niet overgetaxeerd is.
Bv.: Fortis. Het dure nr is 078 050 501, het normale nr is 02 433 40 31.
Electrabel: Het dure nr is 078 353 333, het normale nr is 02 518 61 11. Enz. Ga naar deze webstek als U een normaal nr wil bellen:
www.geonumbers.com:80
Typ het overgetaxeerde nr in of de naam van de firma en klik op ‘envoyer’ en u krijgt het normale én goedkopere nr binnen de kortste keren.
NB: Niet alle nummers zijn al gekend maar daar wordt aan gewerkt.Dank u wel, John!
***
Steelt de vos zo steelt het vosje ook
***
HOVIV, NIET KONK
In de gedrukte oplage van ‘t Scheldt werd een spotprent van Hoviv toegeschreven aan Konk. Excuus.
***
Grijs haar, wijs haar
***
EINDE VAN DE KOMEDIE
De verkiezingen zijn achter de rug… en dan kan men best de voorafgaande komedie stoppen… Komedie die door de media overdadig werd belicht. Dus houden Jean-Jacques, zoontje van Karel, en dochter Eva van Guy Vanhengel het voor bekeken wat betreft hun onderlinge ‘verliefdheid’.Geruchten doen de ronde dat Eva niet wist wat Agogiek is en zij kwetste daarmee héél diep Jan-Sjaakie die een agogiek-diploma heeft. Nog erger voor Jan-Sjaakie is het feit dat zo goed als niemand weet wat agogiek is. Hijzelf ook niet.
Jacob Corneel
***
Eigen brood bovenal
***
NATIONALE SPORT
In Weetje van de dag 2626 (u kan zich hierop gratis abonneren) dit ‘weetje’. In de Arabische wereld worden jaarlijks naar schatting 100 handen en 150 hoofden afgehakt van mensen die de (Islamitische) wet overtraden.
***
Een dode bij maakt geen honig meer
***
HOOLIGANS
Het nieuwe voetbalseizoen moet nog beginnen maar Germinal Beerschot heeft zich reeds in de kijker geplaatst. Niet door één of andere sportieve prestatie maar dankzij een 80-tal relschoppers die een oefenduel tegen NECNijmegen te baat namen om zich eens flink te misdragen. De manier waarop de GBA-hooligans in Nederland te keer gingen (eerst geraakten zij onderling slaags, daarna werden onschuldigde voetballiefhebbers het slachtoffer), voorspelt weinig goeds en heeft het imago van de Antwerpse fusieclub nog vóór aanvang van de competitie zwaar beschadigd.
Als notoir supporter van Germinal Beerschot weet burgemeester PatrickJanssens wat zijn politiekorps op het Kiel te wachten staat.
J.P.
***
Zulke lippen, zulke sla
***
VRT-CLUBBLAD: NAAKT
Lezersaantal van Humo moet opgekrikt door lezersverlies. Zo erg dat men ze er een soort ‘Playboy‘ van maken met een naakt-geboezemde dame op hun titelblad.
Het clubblad van de VRT begint VTM-neigingen te krijgen
in de hoop snoepers te overtuigen hun blad te kopen. Enige beschouwing… de inhoud is even zinloos als hun ‘cover’. Maar dat wisten onze lezers, die allemaal verstandig zijn, al lang.
Jacob Corneel
***
GEEN JEF, SUS OF FLUP
Geachte redactie,
dit zijn de namen van de in Brugge drie ‘ontsnapte gangsters’:
1. Ashraf Sekkaki
2. Mohammed Johry
3. Abdelhaq Melloul-Kahjayri
Verdere uitleg is overbodig….
Dr. D.

logi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *