917 Even – 't Scheldt

917 Even

GEACHTE REDACTIE

Geachte redactie, de cartoon is uit de kunst! Ik heb me blauw gelachen. Dat zeggen de Nederlanders altijd. De strekking is perfect. Als u ook de Nederlandse politiek volgt, ziet u dat de houding van de (vooral) linkse partijen tegenover mensen zoals Wilders niet anders is.
Met vriendelijke groeten.
Roni Thome – Gibbes
De lezer verwijst naar de spotprent op blz. 9, al ver-schenen op internet.
***
Een zaadkorrel wordt een plant
***
PIRATENPARTIJ
Jens Seipenbusch (40) richtte in Duitsland een nieuwe partij op en gaf haar een uitzonderlijk goed gekozen naam: de ‘Piratenpartei.
Net als Angela Merkel is hij een fysicus.
***
Kleine muizen hebben grote oren
***
SEX-LOCKVÖGEL
De Deutsche Bank zou in ‘grossen Stil unliebsame Aktionäre und Manager ausgeschnüffelt haben’. Dat is misschien een goede tip als men hier nog eens een politieker wil ‘besnuffelen‘. Zo werden ‘weibliche Lockvögel’ ingezet om de Deutsche Bank-Aufsichtsrat Gerald Hermann te bespieden…
***
Uilen broeden uilen
***
LEDENVERLIES VARA
Loontje komt altijd om zijn boontje. De Nederlandse kijkers zijn niet gediend met de vulgariteiten van tophomo Paul de Leeuw, van Matthijs van Nieuwkerk (De wereld draait door) en van Pauw en Witteman.
Het aantal leden daalde drastisch van 420 000 naar 360 000.
Een verdiend resultaat!
***
Mal moerken, mal kind

***
ANTWERPSE TAXI’S?
Ook in Antwerpen zijn er problemen met de taxi’s. Wij maakten het mee dat aan het station van Berchem de taximan zich luid morrend bekloeg over de korte rit die wij bestelden. ‘Uren staan wachten voor zo’n korte rit!’.
Ook maakten wij reeds tweemaal mee dat de chauffeur niet wist waar in het eerste geval de Veemarkt, in het tweede de Katelijnevest was. Telkens een allochtoon als chauffeur. Uit de radio van de jonge buitenlander die niet wist waar de Veemarkt was klonk oorverdovend lawaai. ‘Music from my country, Iranian‘, zei hij. Op een briefje van 50 euro kon hij niet weergeven.
Kan de baas van Antwerp Tax eens controle doen zodat hier geen Amsterdamse toestanden komen?
***
Heden edelman, morgen boer

***
VRAAGTEKENS
Bart de Wever is mee de bouwer van deze regering. Het is dan ook onverklaarbaar dat hij – en zijn partij – instemde met een ministerschap van ene Freya van den Bossche. En ook in het laten vallen van de enige Vlaamsgezinde socialist – en bekwaam bovendien – Frank Vandenbroucke.
Dit plat op de buik gaan liggen voor de eisen van Caroline Gennez belooft weinig goeds.
Bourgeois minister. Is dat een positief resultaat? Zijn daarvoor zo’n toegevingen nodig?
***
Een kinderhand is gauw gevuld
***
POLITIEKE RUZIES
Er zijn heel wat problemen bij VLD-Antwerpen. En ook bij CD&V, SP.a, LDD VB en zelfs rommelt het.
Magazine P vertelt het verhaal van een onbeschofte Annick de Ridder. In plaats van verheugd te zijn dat zij om haar mening gevraagd wordt gooit zij de hoorn in. ‘Annick de onbeschofte’.
Advocaat Kris Luyckx die ‘de boel’ in orde moest brengen lukt daar niet in. Luyckx is de man die mee het akkoord opstelde en ondertekende van LDD-er Dirk Vijnck die tegen betaling naar Open VLD zou komen. Toen Luyckx gevraagd werd hoe hij als jurist zo’n akkoord ondertekende antwoordde hij: ‘Die handtekening heeft toch geen enkele rechtswaarde’.
Trek met zo’n onbetrouwbare paljas maar te velde…Het is een mooi allegaartje daar bij de VLD in Antwerpen: Ludo van Campenhout met Annick de Ridder, Loek van der Poel enz.
***
Goed bloed kan niet liegen
***
NIEUWE REGERING I
Begrotingstekort?
Suggestie voor eerste minister Herman Van Rompuy: met het statiegeld van de lege flessen van Michel Daerden kan het begrotingstekort al voor een groot gedeelte verminderd worden…
C.J.
***
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan
***
NIEUWE REGERING II
Onbekwaamheid is niet het voorrecht van de socialistische partij en haar ministers. Ook de CD&V claimt het brevet van onbekwaamheid: Yves Leterme en collega Joke Schauvlieghe zijn waardige tegenhangers van het Gentste onbenul Freya van den Bossche.
***
Boeren is loeren

***
PIETER HUYS
In Brugge overleed Pieter Huys (61), stichter-uitgever van Nucleus. Deze advocaat was vriend van paus Johannes Paulus II.
Nu zijn ze terug samen.
***

rijbewijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *