917 Bril – 't Scheldt

917 Bril

VAN DEZE BOER WEL EIERENIn de ‘Passauer Neue Presse’ las ik dat men 78 soorten hesp heeft getest in Beieren. 30 daarvan waren wansmakelijke imitatiehespen waarvan het pure vleesgehalte minder dan 50 procent bedroeg! Het ontbrekende vleesgedeelte werd met water aangevuld alsook met bindingsproducten zoals verdikkingsmiddelen en vleesvreemde eiwitten. 23 van die 30 imitatie’s kwamen uit België. Dit is een gegeven dat u misschien toch best even kan ‘smaken’, want eerlijk gezegd vind ik de hesp die ik eens probeerde uit een supermarkt… echt niet te vreten was. Het was een glazige plak die wel de kleur van hesp had maar smakeloos overkwam in elke combinatie waarin je ze gebruikte. Verwonderlijk is dit niet. We hebben nu eenmaal een consumptie-maatschappij waar de productie alleen rekening schijnt te houden met het eerste deel van dit woord.

Ook met de kaas schijnt het niet ‘snor’ te zitten. Namaak en vervalsing is hier ook veel voorkomend. Dus als je kaas met hesp wilt eten… heb je veel kans dat hetgeen wat je verorbert tot ongekend minderwaardige kwaliteit is vervalst. Ik vraag me af wat onze ‘Beenhouwersgilde’ hier van denkt. Want zoals ik zei : 23 op 30 ‘valse hespen’ kwamen uit dit land.Daarom eten mijn liefste en ik enkel hesp van ‘onze eigen varkens’ ook het vlees komt uit onze stallen. Ons moestuintje zorgt voor de garniering van onze vleesschotels en onze eitjes zijn altijd kakelvers.
Dat is nu eens het voordeel van ons beroep, wij die als maar meer moeten gaan betogen omdat de consument vol wordt gepropt met allemaal namaak en andere goedkope smeerlapperij. Misschien wel eens goed om over na te denken als u voor uw ‘volle teljoor’ zit. U eet misschien wel goedkoop, maar het kan zijn dat uw ‘koop’ niet goed was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *