ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 916 Jo – 't Scheldt

916 Jo

Lange tijd verborgen in het Oost-Duitse Harz ligt het schitterende

HEXEWernigerode. Het stadje met zijn 35 000 inwoners bezit naast een 12de eeuws Schloss een volledig met vakwerkhuizen bebouwde stadskern. Het Rathaus met op de markt een juweeltje van een fontein, is een parel van de 15de eeuwse laatgotische bouwstijl.

Bij het slenteren door de Breite Strasse treffen we naast het barokke Krummelsche Haus, een uniek voorbeeld van de Europese houtarchitectuur, ook talrijke leuke winkeltjes aan met heksenattributen en kruidendrankjes. De streek is bekend om zijn heksen, duivels en allerlei mystieke verhalen.

De Alles Füll Bar, een drankenwinkeltje, heeft mijn bijzondere aandacht. Vorig jaar kocht mijn echtgenoot er een flesje Brockenhexen Flugbenzin, een heel zoete heksenkruidenlikeur. Hij is daar dus vaste klant.

Ditmaal koos ik – waarschijnlijk door het leuke flesje – voor een minder zoete uitvoering. Op het flesje met witte stift aanduidingen, beginnend bovenaan met maandag, dinsdag en zo voort.
De vriendelijke uitbaatster schreef zelfs ongevraagd de teksten in het Nederlands op de fles.
Naargelang de week vordert verbreedt de omvang van de fles met onderaan een wekelijkse reserve.
Die reserve wordt bereikt op zondag.

Bij thuiskomen vlug het flesje uitgeprobeerd maar bij uitschenken van mijn eerste glaasje zit ik al direct bij woensdag. Ik moet dus nu nog wachten tot zondag om aan mijn reserve te geraken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *