916 Even – 't Scheldt

916 Even

WAT IS EEN SWEEP?

Meerdere lezers vroegen ons naar aanleiding van het bericht uit Zuid-Afrika in vorig nummer wat een ‘sweep’ is.
Uit het beste en grootste verklarend Handwoordeboek van de Afrikaanse taal (HAT): ‘Parlementslid deur ‘n party aangestel om te sorg dat alle lede van die party by kritiese stemmings teenwoordig is, wat ook optree as teller by ‘n verdeling’.
***
De beer likt zijn beerkens totdat het beren zijn
***
MAAGD OF NIET?
In Nederland kunnen mannen en vrouwen boven de veertig die nog maagd zijn, voortaan professionele hulp krijgen. Voor gemiddeld 5 000 € kunnen oude maagden door sekscoaching hun maagdelijkheid verliezen.
Uit goede bron vernemen we dat op het Antwerps Schoon Verdiep vrouwelijke maagden verplicht worden zich in te schrijven voor deze coaching tenzij ze het tegendeel kunnen bewijzen.
De keuring hiervoor gebeurt door de burgemeester zelf samen met zijn ‘nieuwe’ echtgenote.
Jacob Corneel
***
Men kan niet boteren voordat de melk geronnen is
***
ZOALS HIJ LEEFDE
In ‘De Standaard‘ deze titel: ‘Michael Jackson zonder hersenen in kist’.
Men heeft hem dus begraven… zoals hij geleefd heeft.
Jacob Corneel
***
Blijven doet beklijven
***
MUYTERS MINISTER
In de nieuwe Vlaamse regering werd Philippe Muyters opgenomen. Hij muytersleidde, altijd zeer goed gecoiffeerd, Voka. Muyters heeft zich nooit geuit als Vlaams-nationalist. Hij is een degelijk bestuurder die gesteund door cijfers, zijn – economisch – gelijk bewijst.
Heeft de komst van Luc de Bruyckere als nieuwe algemeen voorzitter van Voka ertoe bijgedragen dat Philippe Muyters de overstap naar de Vlaamse regering maakte?
Muyters heeft nooit met een leeuwenvlag gezwaaid, voor zijn opvolger is dat helemaal uit den boze in zoverre zelfs dat men zich nu bij Voka afvraagt hoe Vlaams Voka nog wel is?
***
Elk meent zijn uil een valk te zijn
***
PS: PAS DE SCRUPULES
Madame Edmée De Groeve is oorspronkelijk afkomstig uit Vlaanderen maar volledig geïntegreerd in Wallonië en dus lid van de PS.
Edmée is voorzitster van de Raad van Bestuur van de NMBS, de Nationale Loterij, de Luchthaven van Charleroi enz…
De Groeve bevindt zich in de top van de ‘Parti Socialiste‘. Zij behoort ook tot de intieme vriendenkring van di Rupo, iets wat als vrouw volledig ongevaarlijk is. Sta me toe dat ik la chère Edmée even anders betitel.
Voor mij is het een gewoon hebzuchtig viswijf. Een die haar onkosten betaalde met een kredietkaart van Charleroi-vlieghaven. Zij liet deze onkosten een tweede maal aan zich terugbetalen via de NMBS. Van dubbele oplichting gesproken…
Een maand geleden werden de bevoegdheden van de directeur-generaal van Charleroi-Luchthaven, de Vlaming Marcel Buelens overgenomen door De Groeve. ‘Incompatibiliteit’ was volgens madame de ontslagreden.
De repliek van Buelens kon tellen. Hij stak de lont aan het kruidvat van Edmée. Hoe compatibel madame is zullen we nu vernemen. Men onderzoekt alles waarmee zij financieel in contact kwam.
Naast haar maandelijks loon, haar zitpenningen enz. kent de hebzucht van een PS‘er zoals bekend geen grenzen…
Jacob Corneel
***
Die het zachtst rijdt komt het eerste thuis
***
VANDENBROUCKE
Frank Vandenbroucke werd door Caroline Gennez aan de deur gezet. Zij verkoos deze bekwame minister en flamingant te vervangen door het blufBelgische onbenul Freya van den Bossche.Caroline Gennez dankt hiermee nadrukkelijk vader Van den Bossche die samen met andere krokodillen (Stevaert, Tobback, Willockx vertrouwen schonk aan Gennez als voorzitter van de SP.a.
carolTegensprekers worden niet geduld in de rode partij.
***Wat baten kaars en bril als de uil niet zien en wil?
.***
DE LOF VAN ECCLESTONE
Formule 1-chef, Bernie Ecclestone, loofde Hitler: die had ‘oplossingen’ en ‘doorzettingsvermogen’.
Zowel in zijn ‘oplossingen’ als in zijn ‘doorzettingsvermogen’ bleek Hitler eerder mislukt te zijn.
Gelukkig.
***
De derde man brengt de spraak aan
***

PRENT HANSHAsaai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *