915 Heil – 't Scheldt

915 Heil

Aangelokt door een frietkraam op straat en vrolijke muziek kom je als argeloze Borgerhoutenaar binnen in de Roma waarop je zo trots bent en je belandt plots op een verjaardagsfeestje van Cultuurschepen Heylen.

Voor wie hem nog niet had ontmoet werd het algauw duidelijk dat hij degene was die iedereen kusjes gaf bij het binnenkomen. Daaraan viel gewoon niet te ontsnappen.
Overal waar je kijken kon liepen moderne holbewoners die kirrend elkaar met de ogen uitkleedden, gretig op zoek naar de fijne vleeswaren. Het leek wel een avant-première van de Antwerp Pride-stoet.
Gaat de schepen daarom ook zo vaak naar Berlijn? Tenminste, dat denken ondankbare ambtenaren en giftige politieke tegenstrevers ervan.
Naast socialistische en liberale Antwerpse schepenen (neen, natuurlijk was Luc Bungeneers er niet aangezien hij met Heylen samen geen AWW-water meer drinkt) was er buiten Eric van Rompuy en Pieter de Crem geen enkele CD&V‘er van enige betekenis. Klein grut genoeg met niets dan commentaar op hun Antwerps boegbeeld. Van je vrienden moet je het hebben!
De Vlaamse liedjes in de zaal werden enthousiast gebracht. Toen de schepen zichzelf op het podium had gehesen en warempel begon te zingen, werd het pas echt feest, als je het gênante plezant vindt natuurlijk.
Voor die keer dat ‘t Scheldt er nu eens bij was, bevestigde het al onze vooroordelen omtrent de heer Heylen.
Had prins Laurent dat ook begrepen toen hij wijselijk niet kwam opdagen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *