915 Bril – 't Scheldt

915 Bril

Ik ga u even uitleggen waarom uw stem voor Europa op 7 juni zo belangrijk was.

Europees Commisaris van Landbouw, Mariann Fischer Boel, heeft haar ganse staf bijeen geroepen om die wekenlang te ‘brainstormen’ met als resultaat een schitterend besluit.
Vanaf 1 juli mogen er weer kromme komkommers in de winkelrekken liggen. Ook boontjes en wortels mogen terug lustig kronkelend wachten op kopers.
Europa heeft per 1 juli de marketingstandaarden afgeschaft voor 26 soorten groenten en fruit, waaronder ook spruitjes, meloenen, paddenstoelen en knoflook.
Ik die elke dag mijn komkommers ging rechttrekken terwijl mijn Mitje zich bezighield met het rechtwringen en gestrekt houden van de boontjes. De wortels deden we samen. We trokken alles recht zodra we ook maar een lichte krommingsneiging zagen. Dagen, weken en maanden zijn we daar al mee bezig.
Alles, maar dan ook alles deden we om aan de Europese vorm-norm te voldoen. We hadden zelfs een invoerder uit Afrika die enkel rechte bananen kweekte en ze tracht op de Europese markt te brengen.
Maar vanaf nu laat Europa de vorm-norm vrij en is dit allemaal overbodig geworden. Meteen besef je hoe wijs en verstandig die technocraten allemaal zijn. En dit… heeft alleszins nog een andere een zéér positieve kant. Vooral toch voor de achterkant van ons pluimvee.
We waren immers ook van plan onze kiekens zo te ‘bewerken’ dat ze mooie gelijkzijdige vierkante eieren zouden leggen. We hadden al contact genomen met de verpakkingsindustrie om rechthoekige kartonnen dozen te ontwerpen.
Geen enkel probleem daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *