914 Even-N – 't Scheldt

914 Even-N

1 JULI KETI-KOTI

Keti-koti, Surinaamse feestdag die de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen herdenkt.
Op 1 juli 1863 besloot Nederland als laatste van alle Westerse landen om de slavernij af te schaffen.
Het Kwakoe-feest – Kwakoe was een weggelopen en weer gevangengenomen slaaf die het symbool is geworden voor de drang naar vrijheid – wordt ook in Nederland uitbundig gevierd.
(Bron: De Tuinscheurkalender, uitg. Contact)
***
Zo gij uw papken blazen kont, gebruik nooit een vreemde mond
***
VOLGEND NUMMER
Ons volgend nr. verschijnt op 14 juli.

***
De beet moet naar de mond wezen
***
WAKKER OP ZONDAG?
Zelden zakte het peil van ATV‘s ‘Wakker op Zondag‘ zo laag als op 14 juni. Bieke Goossens vroeg aan de ABVV-militant Schoeters of hij akkoord was met de stelling van zijn collega van het ACV.
Een bijzonder verstandige vraag…
Ik herinner me een persconferentie van de HRvD in de ‘Ark‘ waar madam Bieke aan de HRvD-man vroeg om buiten een tv-interview op te nemen. Toen deze terug aan tafel kwam zei hij in zuiver Antwerps: ‘Ze verstaat er geen ‘knijt’ van…’
Het was een selecte groep onbekwamen die de kijkers moesten wakker houden die zondag.
Nico Volckeryck die Unizo vertegenwoordigt, lijkt alleen maar in het bestuur te zitten niet voor Unizo maar om de holebi-zaak te promoten. Hij werd daarbij gesteund door Davy Brocatus die als enige bekwaamheid zijn homo-zijn lispelend uitbazuint. Kers op de onbenullentaart was de aanwezigheid aan de tafel van ene Roger Roels. Dat is in de eerste plaats een zeer actief militant voor de Antwerpse sp.a., een hevige bewonderaar van ‘de grootste ploert in de Belgische politiek’ (Knack over Patrick Janssens, sp.a burgemeester), en is voorzitter van Alfa-port.
Dat zou een onafhankelijke vereniging moeten zijn. Maar Roels kent alleen de rode vlag en dat is te merken aan de subsidies die door zijn bemiddeling worden verstrekt. Het verklaart natuurlijk waarom hij gevraagd wordt om bij ATV onzin te komen spuien. Alfaport moet toch meer geschikte en bekwame personen kunnen vinden om te besturen! Als flauwe grap was ‘Wakker op zondag‘ bijzonder geslaagd: niemand bleef wakker.
***
Waar de lippen werken daar rusten de handen
***
EENOOG KONING
De militanten van het VB vragen het luid: waarom kregen Jan Huybrechts in de Kempen en Frank Creyelman in Mechelen nog zekere plaatsen op de VB-lijst?
Beider motto luidt ‘Liever lui dan moe’ en de ‘salonmilitant’ Frank Creyelman weigerde zelfs ook maar op één debat-meeting aanwezig te zijn. ‘De anderen moeten het maar voor mij doen’, is blijkbaar het motto van de man die bluffend rondrijdt in zijn Alfa Romeo.
***ZE ZIJN ZO LOMP
Ze zijn nog niet terug aan het regeren in Wallonië of de PS zet haar stankkramen weer vér open. Madame De Groeve, chouchou van Elio di Rupo, en de ontslagen bestuurder Buelens vechten openlijk over het vliegveld van Brussels South in Charleroi.
Scheldwoorden en verdachtmakingen vliegen daar laag over de landingsbanen. Dit zijn twee Vlamingen die in Wallonië aan ontwikkelingshulp doen.
Dan is er die huiszoeking bij de omhoog gevallen fruitboer, Happart, die verdacht wordt van bouwgesjoemel voor zijn vriendin.
Reynders zal er het zijne van denken en zeker zijn zuster bedanken want dat is de procureur die het onderzoek instelde…Een Brusselse MR-kakmadam op de VRT zegt: ‘De Walen snappen er niets van, zij blijven lomp voor de PS stemmen’.
Zo hoort u het ook eens van een ander…
Jacob Corneel
***
Korte neuzen zijn gauw gesnoten
***

cris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *