914 Bril – 't Scheldt

914 Bril

NOOIT GEEN ‘CRAP’

Mijn geiten en schaapjes slapen, de paarden staan op stal, alles is rustig op de boerderij en daarom heb ik even tijd om u iets te vertellen dat hoegenaamd niets met mijn boerenleven te maken heeft maar wel met mijn schrijversdrift.

De hoofdredakteur van ‘Open Information Science‘, een wetenschappelijk e-tijdschrift, heeft ontslag genomen omdat zijn medium een volkomen uit de duim gezogen artikel had gepubliceerd.
Maar… voor elke publicatie in zijn fameus tijdschrift moet iedere ‘auteur’ 800 dollar zelf betalen.
Dit systeem roept uiteraard meerdere vragen op en terecht zo blijkt. Een student had een artikel gepresenteerd afkomstig van het ‘Centre for Research in Applied Phrenology‘. Als men die titel verkort krijgt men CRAP (= Engels voor rommel, zever). De redactie trapte in de val en vroeg 800 dollar aan de auteur om zijn artikel te publiceren. De auteur bekende toen dat het ganse artikel vals was en ging met dit alles naar de pers met het gekende gevolg.

Wel… dit zal nooit bij ons gebeuren. Alle artikels worden grondig geverifiëerd met minstens twee of drie bevestigende bronnen. Onze hoofdredakteur is een streng maar rechtvaardig persoon. Hij heerst over zijn redactie als een goede hereboer over een uitgebalanceerde boerderij.
Dat wou ik even kwijt…

En nu moet u mij verontschuldigen want ik moet mijn Mitje gaan helpen met het melken van de koeien. Melk waarvoor ik verleden donderdag ben gaan protesteren in Brussel. Want wij, Europese boeren, worden meer en meer écht leeg gemolken.

Onthoudt dit vooral: de échte melkers zitten in het Europees Parlement zelf, en geloof me vrij… ze melken ook u leeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *