ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 913 Even – 't Scheldt

913 Even

HOMOFOBIE

In Het Nieuwsblad een bijdrage van Dirk Musschoot waarin deze verontwaardigd reageert op homofobie, vooral bij onze voetballers. Volgens Dirk is vijf (5!) procent van de bevolking holebi en hij verdedigt voluit deze minderheid.
Die 5 procent storen mij hoegenaamd niet. Wat me ergert is het feit dat die 5 procent lawaai maken alsof ze met 100 procent zijn. De pers en andere media volgen. TV halen voor de ‘verkeerden’ toeters en bellen boven.
Kunnen we van Dirk dezelfde verdediging verwachten voor het VRT-personeel waar een verdrukte minderheid van 5 procent hetero werkt in zeer moeilijke omstandigheden en omgeving?
Jacob Corneel ***Naar de gast wordt er opgediend ***WEETJE VAN DE DAG
Je kan je gratis abonneren op de dagelijkse wetenswaardige berichten van ‘Weetje van de Dag’.
Het nummer 2598 (12/6) deelde mee: ‘Een Nederlander leest gemiddeld 4 uur per week; een Belg leest gemiddeld 2 uur en 15 minuten per week. 29 procent van alle Nederlanders en 40 procent van alle Belgen leest zelden of nooit een boek’. http://www.cijfers.net/weetje***Het dunne met het dikke drinken***TE VROEG GEJUICHT
De dag na de verkiezingen deed VB-er Karim van Overmeire op de partijbijeenkomst een aanval op Filip Dewinter, de man die hem indertijd in de partij loodste. Dankbaarheid is niet iedereen gegeven. Van Overmeire vond dat de verkiezingspropaganda te zeer een zaak was geweest van, door en voor Filip Dewinter. Daar lag volgens Karim de reden van de tegenvallende stembusuitslag. Hij was zo boos dat hij zijn ontslag aanbood. Niet voor lang echter want tot grote spijt van zijn collega’s parlementairen trok hij zijn ontslag terug in.
Met veel belangstelling werd uitgekeken naar de bijeenkomst van de partijraad op zaterdag 13 juni. Maar Karim van Overmeire verscheen daar niet…
Geen harde woorden op de partijraad. Die vielen de dag voordien in het bestuur.

De uitdaging voor voorzitter Bruno Valkeniers om orde op zaken te stellen en eindelijk leiding te geven wordt er des te dringender door.

***Men kan met zijn hoofd niet door de muur lopen***OP REIS? EEN LOTERIJ…
Op reis met Didier Reynders en de Nationale K-Loterij? In de media verscheen het bericht dat de Nationale K-Loterij foutieve krasloten had verkocht. 120 000 Euro werd op die manier als prijzengeld niet uitbetaald. Wat kritiek werd uitgeoefend op het inerte bestuur dat pas na een tijd wakker werd.
De sponsors van het zo goed als failliete CGKR werd de hand boven het hoofd gehouden.
Men weet nu dat in 2007 en 2008 meerdere Lotto-verkopers hun winnende klanten bedrogen en zelf de winst incasseerden. Alhoewel de Nationale K-Loterij hiervan op de hoogte was werd dit angstvallig uit de pers ge-houden uit angst voor de ne-gatieve publiciteit.
Nu verschijnt er een bericht dat diezelfde K-Loterij regelmatig liegt over grote winnaars. Toen een bejaarde dame een pot van 34 miljoen € won, werd zij omgetoverd tot een gezin met twee jonge kinderen. Eerst ontkende de directie dat met klem maar moest blijkbaar zwichten voor de bewijzen.
Zij liegen, alsof we dat nog niet wisten.
Als u zinnens is om met de Lotto of andere van hun producten mee te spelen… Denk dan even hieraan: de Nationale K-Loterij maakt deel uit van het departement Financiën dat beheerd wordt door een minister die de ganse wereld ons benijdt, namelijk Didier Reynders.
De financiële schade die deze man dit land al heeft toegebracht zou voldoende zijn om gans Vlaanderen samen met Happart en Co 3 weken
naar de USA te laten reizen, alle onkosten inbegrepen.
Jacob Corneel ***Mond toe, ogen open***
DE MORGEN BERICHT
Tom Cochez (De Morgen) vroeg de mening van VB-er Jan Penris over de stembusuitslag.
De Morgen berichtte:
‘Een ander geluid horen we bij het Antwerpse parlementslid Jan Penris, die niet in het partijbestuur zit: “Net als veel militanten ben ik boos omdat we vorig jaar de kans hebben gemist om het rechtse front Forza Flandria te vormen. Als brave partij-soldaat leg ik me neer bij de beslissingen van de top, maar ik ga dit wel aankaarten op de partijraad”. Penris noemt geen namen, maar hij vindt dat de verantwoordelijken – lees: Frank Vanhecke en Marie-Rose Morel – uit het bestuur moeten worden gezet’.

Een ‘fijne’ manier om iemand die geen namen noemt toch namen in de mond te leggen. Fijn? Of typisch De Morgen?
Veel moeite had Jan Penris niet om zijn collega’s VB-ers te overtuigen dat hij geen namen had genoemd.
Het is altijd al zo geweest dat mensen de ene persoon veel makkelijker geloven dan de andere…
Hoe zou dat komen?

***
Wie ‘t hoofd te beurt gevallen is, die schere de baard
***

fastand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *