913 Bril – 't Scheldt

913 Bril

De winnaars zijn hier verliezers geworden’, zei hij. Groen won een zetel en had volgens Pascal Smet (SP.a) een mondeling akkoord om samen te regeren in het Brussels parlement. Pascal hield geen rekening met het loze vissertje. Die gooide leep zijn hengeltje uit naar CD&V en Groen! en beide baarsjes beten uit volle macht in het aas. Guy Vanhengel (VLD) had het inderdaad gezien.

De VLD won ook en was nu even groot als de SP.a. Guy trok zijn laarzen aan en ging vissen in de vijver van Pascal. Hij had onmiddellijk beet. Groen! en CD&V kozen eieren (= postjes) voor hun geld en tekenden samen een nieuw akkoord. Pascal‘s vijver is nu leeg… En het water besmet.

Groen! heeft mij verraden’, zei Pascal. Bruno de Lille (die niet in Rijsel woont) zag het echter anders. ‘Open VLD en CD&V schotelden ons een programma voor dat voldoende was om onze ecologische doelstellingen te kunnen verwezenlijken’, zei Bruno (Groen!) en hij geloofde zijn eigen woorden. ‘Wij willen van Brussel een ecologische hoofdstad maken, een ambitie die we delen met onze collega’s van Ecolo’, fantaseerde hij verder.
Dat is nu eens politiek van de hoogste kwaliteit.

Bruno breekt terecht zijn woord: hij gaat Brussel ecologisch omvormen.
Alle vliegtuigen verhuizen naar Charleroi en Bierset, Zaventem wordt omgebouwd tot een tweede Plopsaland. Dat is een idee dat hij pikte van Bert Anciaux. Er komt één bol bij het Atomium zodat er tien bollen zullen zijn, één per provincie om de eenheid van dit land te beklemtonen.

Pascal begrijpt dat niet, zijn oogjes zijn rood van woede en verdriet. Die van Guy Vanhengel zijn altijd blauw. De oogjes van Bruno zijn toe. Hij droomt van een onbestaand paradijs.

Een paradijs dat men wel kan vinden in mijn hof en op de wegen naar mijn akkers. Want daar is het zomer… en alles is daar echt groen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *