912 Bril – 't Scheldt

912 Bril

In Duitsland is men begonnen met de voedingsproducten te ‘Ampelen‘. ‘Ampel‘ is het Duitse woord voor verkeerslicht.

Naargelang het vetgehalte, het suiker- en het zoutgehalte krijgen voedingsmiddelen een groen, een oranje of een rood ‘licht‘ op het artikel gedrukt. Rood is uiteraard slecht, of wat dacht u.
Er bestaat ook een Ampelrechner. Dit is een soort telmachientje om uit te rekenen welke kleur past bij uw voeding. Zo kan u in een winkel of grootwarenhuis zelf uw aankopen ‘ampelen‘. U geeft de verschillende waarden in van het product dat u wilt kopen en de eindkleur bepaalt of uw aankoop veilig is of niet: rood laat u best liggen, groen is veilig.
Men heeft ook een database aangelegd op Internet: www.ampelcheck.de. Daar kan men producten zoeken of zelf ingeven als men een bepaald merk heeft geëvalueerd. Als men de database op die webstek nakijkt ziet men een top 10 van de slechtste voeding. Op de eerste plaats staat verassend een Müsli-mix voor kinderen.
Dit is een goed idee om dat in gans Europa in te voeren.Maar onze vertegenwoordigers voor Europa waren volop bezig om u te vragen hun bolletje rood te kleuren, toevallig de kleur die te mijden is volgens ‘Ampelcheck‘.
Misschien valt vroeg of laat de frank, pardon de eurocent van de verkozenen die wij naar Brussel en Straatsburg sturen. En zullen ook hier de voedingsartikelen aangeduid worden met de passende kleur.

HIER TEKST PLAATSEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *