911 Even – 't Scheldt

911 Even

GEESTIG

De Belgische PvdA verspreidde een filmpje over een nieuw verschijnsel in ons land. Wie het geestig product wil zien: ga naar
http://www.youtube.com/watch?v=age9ijyoEk0.
***
Eens dief, altijd mulder
***
MATELOZE PRETENTIE
De verkiezingskoorts slaat toe. Open VLD -boegbeeld Ludo van Campenhout op een bladzijde grote affiche op de achterflap van het gratis sport- en lifestyle-magazine Sportslive : ‘ Als ik ooit burgemeester van Antwerpen word, wil ik de bevoegdheid over sport behouden…’.
Verkiezingskoorts op z’n best, alleen dient er binnenkort niet gestemd voor het Antwerpse burgemeesterschap.
Oeps, te snel de troeven op tafel gegooid…
J.P.
***
Als niet komt tot iet dan kent iet zichzelve niet
***
WILHELM BUSCH

De Duitse ambassade verleent haar medewerking (dat beduidt o.a.: betaalt) aan de tentoonstelling ‘ Wilhelm Busch’ in het Félicien Ropsmuseum in Namen.
Op het formulier van het museum staat duidelijk vermeld dat alle vragen aan het museum kunnen gericht worden in twee talen.
Uiteraard Frans als eerste taal, hoewel… Maar als tweede taal geen Duits, de taal van Busch en van enkele landgenoten die in een streek wonen grenzend aan de provincie Namen.

Ook geen Nederlands, hoewel dat in dit land toch de moedertaal is van enkelen. Neen, de tweede taal is Engels. Waarschijnlijk voor de honderdduizenden Engelsen en Amerikanen die in Namen en omgeving wonen.

Men gebruikt een vreemde ambassade om de Franse expansiedrang te helpen.
Vielen Dank!

***
YOU’RE FIRED

Brutaal wordt in de Engelse serie ‘ The apprentice ‘ elke week een kandidaat voor een dikbetaalde job, de laan uitgestuurd door de kapitalistische joodse concerneigenaar Sir Allan. ‘ You’re fired ‘, snauwt de man elke week de ongelukkige mislukte kandidaat toe.
Bij LDD , hoewel jonge partij die best wat meer leden kan gebruiken, gebeurt hetzelfde. Jo Claus die kritiek uitte op het beleid van de partijleider vloog de deur uit. Dat werd hem door de voorzitter van een commissie meegedeeld.
Amper een paar dagen later deelde men deze voorzitter mee dat die zelf ontslagen was. Meester Hugo Coveliers is de advocaat van de aan de deur gezette Jo Claus.
***
Zo de abt is, zo zijn de monniken
***
RAYMOND VAN GAEVER

Raymond van Gaever, enkele maanden terug pr-man van LDD , heeft de deur achter zich dicht getrokken. In een verklaring wijst hij ene Hugo Haazen aan als de persoon die onrust zaait in de partij.
Hugo Haazen trachtte eerst in het VB carrière te maken. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet. Er zijn daar geen postjes te verdelen. Bij het VB was men opgelucht en blij dat Haazen het hazenpad koos.Raymond van Gaever is de broer van VB -mandataris, Freddy van Gaever.
Daar hopen velen dat die het ook aftrapt…
***
De apostelen moeten wandelen

***
11 JULI
Ook dit jaar is er een 11-juliviering in Antwerpen op het Conscienceplein. Op 11 juli zelf om 14 uur.Het wordt ingericht door de Gulden Sinjoren , een comité van Vlaams-Nationalisten.Vorig jaar was die viering bij-zonder succesvol, vooral ook door de tegenwerking van ene Patrick Janssens, ‘ de grootste ploert in de Belgische politiek’ , zoals hij in het weekblad Knack werd ont-maskerd.
We spreken daar met u af?
***
Aan de kat komt een graatje toe
***
WWW.TSCHELDT.BE
Na wat kinderziektes is de webstek van ‘t Scheldt een grote verbetering tegenover vroeger.Abonnees kunnen elk artikel afzonderlijk le-zen en afdrukken en alle vorige nummers zijn beschikbaar.Onze dank aan ‘ eulalie ‘!
Ga maar eens kijken.
***
Voor gedaan en na bedacht heeft menigeen in ‘t leed

armo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *