910 Even – 't Scheldt

910 Even

 

OVERLASTBOETE
Tegen het wildplakken werd in Antwerpen een ‘Overlastboete‘ ingesteld. Het NSV kreeg per affiche een boete opgelegd. Het moet gedaan zijn met dat wildplakken, stelde de grootste ploert in de Belgische politiek, burgemeester Patrick Janssens.
In Deurne werd het VB-secretaraat volgeplakt met affiches van Patrick Janssens en Caroline Gennez. Werden daar overtredingen vastgesteld en de rekening gestuurd naar de verantwoordelijke uitgever, de nationale secretaris van de SP.a?
***
Men wint geen wedloop door te blijven zitten
***
GEACHTE REDACTIE
‘Heerlijk, die oprichting van een snotneuzenpartij. U vergat echter Bert Anciaux te vermelden. Hij, Bert den Bleiter, is gans zijn leven al een snotneus...F.G.

***
Een gouden zadel maakt geen ezel tot een paard
***KATHLEEN VAN BREMPT
In het tv-programma Villa Politica (16/5) zegt Filip Dewinter: ‘Kathleen van Brempt heeft als minister van mobiliteit gedurende haar 4-jarig beleid welgeteld 8 km tramlijnen aangelegd. Nu wil ze volgens haar verkiezings-programma 800 km aanleggen. Met haar gemiddelde van 2 km per jaar zal ze dus 400 jaar nodig hebben’.
Jacob Corneel
***
Allemans werk is niemands werk
***ONZE EXTRA UITGAVE
De eerste reactie op de toezending van de extra uitgave ‘Literatuur en politiek in de Antwerpse straatnaamgeving na 1830′ was meteen hartverheugend: ‘Bedankt! Interessant. G.V.
Wie zich nu abonneert krijgt dit meer dan interessant extranummer gratis aangeboden.***
Werken doet de beurs sterken
***LOGISCH
Het is begrijpelijk dat de SP.a de slogan gebruikt ‘Ik wou dat ik een koe was‘.
De slogan werd door een topfiguur van de SP.a voorgesteld. En die Mechelse rode staat bekend als een hete maar vooral een stomme geit…
***
Een rotte appel in de mande maakt al ‘t gave ooft te schande
***
ÇA FÛT BON
Donfut is die Waalse PS-minister die 13 000 euro per maand bijverdiende, bovenop zijn salaris als minister en zijn wedde als burgemeester. Als Donfut ontslagen wordt bij de intercommunales, dan trekt hij minstens 140 000 € ontslagvergoeding. Genoeg om nog meer goede sier te maken.
Gevraagd naar een reaktie: ‘Ça fût bon‘, zei Donfut.
Jacob Corneel
***
Grote honden is kwaad sarren
***MINDER POEN
De Nederlandse economie kromp het eerste kwartaal van 2009 met 2,8 %. Als deze trend zich in dit tempo doorzet zou de economie in 2009 met 11 procent kunnen verminderen.
Dit bericht schrok premier Van Rompuy. Hij deelde mee dat Vlaanderen in 2010 over 2 miljard euro minder zou kunnen beschikken. Zo verwittigde hij de Vlaamse politici voor te grote beloftes. Minister van Vlaamse Begroting, Dirk van Mechelen, reageerde geprikkeld dat Vlaanderen een begroting in evenwicht heeft en ook zijn schulden heeft afgebouwd.Valt het u op dat je nergens iets leest over de Waalse begroting en nog veel minder over de tekorten daar?
Zij staan al jaren in het rood, maar hoeveel?
En hoe groot is de totale schuld van Wallonië?
Wat is de impact van de crisis op de Waalse begroting en op de Waalse schuldenberg?
Waarschijnlijk trekken de Walen zich daar niets van aan, want als ze tekort komen kloppen ze even aan de federale deur. Dan opent men de Vlaamse portemonnee om geld naar die arme Waaltjes te transfereren.
Dat doet men al tientallen jaren. En wat doen Vlaamse Federale Ministers…? Zij liegen en bedriegen ons verder.
Jacob Corneel
***
Op een harde knoest past een scherpe beitel
***WHAT’S IN A NAME?
Het ging slecht met de gestreepte dolfijn die op 6/5 werd opgemerkt in de Waaslandhaven.
Op foto’s zag men dat Fonske, zo werd de dolfijn genoemd, heel wat lichaamsletsels had opgelopen.
Specialisten van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen en andere experts wilden Fonske ergens anders onderbrengen. Want dolfijnen gedijen niet goed in zoet water. Men dacht zelfs aan een operatie om het zieke dier te redden.
Mag niet‘, zei de ere-gouverneur van de Nationale Bank, ‘want het risico op sterven is te groot’.
Hij had vernomen dat de dolfijn wel eens zou kunnen bezwijken aan stress tijdens de operatie.
De ere-gouverneur keek heel triestig. Tranen welden op en vertroebelden zijn zicht.
‘Ik wilde niet dat ze Fons verplaatsen’, zei Fons Verplaetse en hij slurpte verder aan zijn koffie met zijn geliefkoosde partner op zijn geliefkoosd en verwarmd hotelterras aan de de Brouckèreplein te Brussel .
De gestreepte dolfijn heeft het echter niet overleefd.
Boer Bavo

vriend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *