909 Even – 't Scheldt

909 Even

 

TOM BOONEN DE REDDER
Door het ‘geval’ Boonen en de mediahype daarrond werd het hoofd van Bart Somers gered.
Het vieze, onsmakelijke optreden en de degradatie van de politiek door het gepamperd Mechels VLD-ertje Bart Somers verdween uit de voorpagina’s van alle bladen.
***
Kakelen kan iedereen, maar niet eieren leggen
***
CAFE TOE
In Gent moest het café Onzekere tijd de deuren sluiten. De zaak was ondermeer gekend omdat de baas, Bart Deploey, geen VB-ers wou bedienen.
Als hij dorstige VB-ers wel zou bediend hebben en zich niet racistisch opgesteld, zou zijn kroeg misschien niet failliet gegaan zijn.
***
Een beleefd woord kost geen pond
***
MULTICUL FLAUWE KUL
Op moederdag is het in Vlaanderen bij vele huisgezinnen de gewoonte om Mama die dag te verwennen. Dit kan onder andere met een fris heerlijk ontbijt, eventueel aan bed geserveerd. Een vers eitje, sinaasappelsap, warme dampende koffie en een knapperige verse pistolet. Niet zo bij de VRT. Die lieten zien hoe héérlijk genieten van een multicultureel ontbijt. Uiteraard halal.
Het moet niet smakelijk zijn… als het maar multicul is.
Hét toverwoord boven alles bij de VRT tot in het onzinnige toe.
Onzinnig en ziekelijk.
Jacob Corneel
***
Die druppels koopt, moet geen spaarpot kopen
***
BOZE PASTOOR
In zijn preek op zondag 10 mei in de Sint-Jacobuskerk te Kemzeke uitte de pastoor zijn verwondering over een weekblad dat een foto afdrukte van iemand in nonnenpij met een opgekleefde hostie. De pastoor had het over het vulgaire in hoerenzaken gespecialiaseerd madammeke, afgestudeerd met diploma notabene aan de KUL. Zij werd indertijd door Louis de Lentdecker  in ‘t Scheldt herhaaldelijk als ‘Le dégôut de Liekens‘ betiteld.
De pastoor aan het altaar ging verder: ‘Zo’n belediging, dat zou men in een moslimland eens moeten proberen’.
Wat een geluk dat de priester het omvormen van dit land tot moslimland hopelijk niet meer zal meemaken.
Hij is 75.
***
Door de ouderdom wordt de wolf grijs
***
KOFFIE IN DE KERK
Wij woonden in die kerk de hoogmis bij, tevens zielemis voor een naast familielid. Bij het binnengaan in de kerk onmiddellijk rechts een tafel waarop tientallen tassen en ondertassen: na de mis werd er koffie geschonken.
Voor wanneer een pint of borreltje?
Of zullen Vlaamse pastoors zich laten leiden door wat in ‘De vliegende danstent‘, het vermakelijk boek van Bruce Marshall, over de concurrentie in een Engels kustplaatsje tussen een RK-priester en een dominee om zoveel mogelijk mensen naar hun kerk te lokken.
Stel u voor: ‘Wij serveren koekjes bij de koffie’ of ‘Hier na de dienst koffie en ook pousse-café’…
***
Werelds goed is ebbe en vloed
***
DRIE MAAL
Opvallende parallel in de Vlaamse Pers.
Tom Boonen en Helmut Lotti hebben het allebei drie keer gedaan…
Derde keer, goede keer?
Jacob Corneel
***
Het geluk ligt op een klein hoekje
***
ANTWERPSE POLITIE FAALT
Radio en televisie deelden het op 12 mei mee: bij een controle in Menen stelde men vast dat 30 % van de gecontroleerde jongeren gedrogeerd waren.
Een aan cocaïne verslaafde vertelt ons hoe gemakkelijk het is om zich in Antwerpen cocaïne aan te schaffen.
‘Antwerpen is een ondergesneeuwde stad’, zegt hij. In een beruchte meergekleurde dancing aan de kaai – Open VLD-er Ludo van Campenhout is er regelmatige klant – kun je zelfs als je het geld hebt en dat zou wensen per kilo cocaïne kopen.
Politie? Een commissaris danst er regelmatig halfnaakt.
De Antwerpse politie faalt niet. Ze laten begaan.
Op wiens bevel?
Niet alleen de burgemeester – ‘de grootste ploert in de Belgische politiek‘ (Knack) – is schuldig. Ook de korpschef kijkt de andere kant uit.Zal de volgende procureur des Konings eindelijk optreden tegen deze onhoudbare toestand?
***
Harde slagen leren best

***
PHARA EN VERT
Phara kondigde in haar tv-programma op VRT het volgende item aan: ‘Het succes van Ecolo in Wallonië in tegenstelling tot Groen! in Vlaanderen’.
Zij zegt: ‘Er komen twee gasten volgende vraag beantwoorden: Wat heeft Ecolo-topman Javot dat Groen!-topvrouw Mie Vogels niet heeft?’
Stomme vraag want iedereen kent al jaren het antwoord: ‘Verstand en charisma’.
Jacob Corneel
***
De lamp kan zonder olie niet branden
***

VERKI

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *