909 Bril – 't Scheldt

909 Bril

Zijn os, Bertus, is een even raar beest. Als os regeert hij even fervent over zijn koeien als zijn baas. Zijn kudde is echter wel een samenraapsel van magere leeghoofdige onbetrouwbare beesten.

In mijn weide daarentegen staan prachtige koeien, met volle goed gevormde uiers, sterke dijspieren en een verleidbaar vooraanzicht. Heerlijk om naar te kijken en zéér smakelijk. Daarom is Bertus niet tevreden. Ik dacht altijd dat hij scheel keek, maar het was in feite een loense lonkende blik naar mijn prachtige kudde. Bertus wil ook mijn koeien in zijn harem, dat is duidelijk.
Deze week betrapte ik hem toen hij probeerde een stier van mij te verleiden om naar zijn weide te komen samen met enkele van mijn koeien. Als er iets is dat ik niet kan verdragen is het leugens en onrechtvaardigheid. En beiden waren aanwezig in de taktiek van Bertus. Hij beloofde mijn stier een luilekkerlands leven… Hij mocht mee regeren over de kudde en zou kunnen genieten van eten en sex in overvloed. Uiteraard wist ik dat dit grove leugens waren, zeker gezien de staat van de beesten van mijn buurman. Die zijn zo mager, lelijk en lui omdat ze al jarenlang leven van leugens en valse beloftes. Leugens en valse beloftes die Guido via Bertus naar de rest van zijn kudde communiceerde.
Even heeft mijn stier de grens overschreden en heeft in mijn buurman’s weide vertoefd. Maar vlug zag hij in dat daar niets te rapen was en keerde direct terug op zijn stappen. Terug naar zijn ‘heimat’, mijn groene sappige weide vol prachtig gevormde koeien.Bertus beseft nog altijd niet dat hij en datgene wat hij vertegenwoordigt geen overstap waard is. Guido, die alles vanuit zijn achterkeuken had gezien was razend op Bertus.‘Leugens en bedrog moet je mooi inpakken alvorens je die verkoopt’, zo brulde de expert. Woedend gooide hij de deur dicht en liet Bertus verweesd achter, niet wetend wat te doen.
Toen ik gisteren ongezien langs de boerderij van mijn buurman wandelde, stond het venster van de huiskamer open en hoorde ik Guido bellen met Charel, de slachter.
Ik hoorde hem zeggen: ‘Neen, nu nog niet. Het moment is niet gunstig. Wacht tot na de ‘regionale prijskamp van de vette os. Da’s op 7 juni. Kom hem maar halen de dag nadien’.Ik denk dat er binnenkort vers vettig ossenvlees bij onze slager te krijgen zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *