908 Sar – 't Scheldt

908 Sar

Waarom willen, van alle nieuwkomers, nu juist Marokkanen zich niet aanpassen?

Zelfs dat lukt deze lanterfanters niet! Eigenlijk wonen ze hier niet eens, ze wonen in dat achterlijke Berbergebied, want daar bouwen ze hun huizen, uit het zicht van onze fiscus. Kaapverdianen, Congolezen, Vietnamezen, Libanezen, zelden problemen. Turken, Irakezen, Koerden? Gaat ook wel. Maar het strandseizoen is nog niet begonnen of het is al weer gesodemieter met die Marokkaanse lamstralen.
Onze internationale stad aan zee. Met keiharde moskeemuziek vanuit hun drugscabrio’s stapvoets over de Strandweg, dagjesmensen uitdagen en bespuwen, wandelaars treiteren. Dat belooft nog wat voor de zomer.Zo’n twintig Marokkaanse misbaksels doken vorige week vanaf de boulevard bij een strandtent in de luchtkussens, waarop kinderen aan het spelen waren. Het grut zocht huilend troost bij de ouders, las ik in mijn krant. Je bloed wordt toch karnemelk!
De strandtenthouder werd bedreigd, want dat hoort er in islamitische klierkringen helemaal bij en tegen de tijd dat de politie kwam aankakken, waren de pestkoppen al vertrokken, zo verontschuldigde politiezegsman Wim Hoonhout zijn slappe hap.
‘Ik kreeg te horen dat ik beter kon sluiten als ik last had van Marokkanen’, zegt de strandpaviljoenhouder. Denk nou niet dat je vanuit de Marokkaanse gemeenschap iets hoort. Dat die zegt: Khalas, nú is ‘t uit, want die jongelui verpesten ‘t hier voor ons! Welnee, je hoort niets. Logisch, want ze kunnen en weten niets. Ze weten niet eens wat hun eigen kinderen uitspoken, moe is analfabete en zit de hele dag voor de Marokkaanse tv muntthee te drinken, hunkerend naar haar huis in Ksar-al-Kabir.Dat het NOS-Journaal opent met Marokkaanse sarrekoppen die een transseksuele vrouw haar huis uit jennen: als ingeburgerde Marokkaan zou je je toch kapotschamen. Draai het eens om: gaan Nederlandse kinderen in Al-Hoceima ook zo tekeer?Alleen als weldenkende Marokkanen in ons land hun jeugd snel tot de orde roepen, is het onheil nog te keren. Anders luiden de komende verkiezingen de ommekeer in. Moeten de Britten een ongewenste bezoeker straks als gekozen premier alsnog met fanfare binnenhalen!
***
Jos van Noord is verbonden aan De Telegraaf.
Wij danken de auteur én de krant voor de toelating tot overname van de column die ‘s woendags in die krant verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *