908 Muller – 't Scheldt

908 Muller

Ook objecten maakte Muller. Hij bouwde ze met behulp van verschillende materialen, vaak bij toeval gevonden of gekocht op rommelmarkten.

Bij de meeste mensen zal hij echter bekend blijven als de ontwerper van meer dan 200 boekomslagen en dit voor verschillende uitgeverijen.
Muller, die onverwacht overleed in 2000 in Ierland, waarnaar hij zes jaar voordien met zijn vrouw Clary was verhuisd, tekende eveneens voor enkele grote monumentale projecten.
Zo schilderde hij in het Nijsinghhuis in Eelde een ‘erotisch kabinet’ en voerde hij samen met Matthijs Röling, grote wandschilderingen uit in de hal van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen en in het Cultuurcentrum De Oosterpoort in diezelfde stad.

Over Muller, zijn schilderijen, objecten en werken op papier verscheen zopas een mooi boek onder de titel ‘Lust voor het oog‘. Harry Tupan tekende voor de redactie ervan. In een zevental essays wordt door verschillende auteurs het belang aangetoond van de kunstenaar. Prachtig om naar te kijken zijn de illustraties die afzonderlijk van de tekst worden gepresenteerd.

Harry Tupan (red.) * Wouter Muller – Lust voor het oog * Waanders Uitgevers * 176 p * 27,95 € * ISBN 978 90 400 8513 0.
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *