908 Even – 't Scheldt

908 Even

HALAL-VERKOOP

In Gent protesteerde het VB tegen grootwarenhuizen die halal-voedingswaren te koop aanbieden.
Men zou kunnen stellen dat wie deze goederen niet wenst, ze ook niet koopt. Maar, zo zeggen actiewoordvoerders, probeer maar eens een kip te kopen die niet halal-geslacht is.
Meer en meer worden Westerse producten verdrongen door ‘halal’-artikelen. En daartegen protesteren wij. Misschien deze boodschap wat ruimer en duidelijker bekend maken want nu komt bij heel wat mensen de boodschap slecht over.
A bon entendeur salut…
***
Daar is geen weg zo effen of daar is wel een slag in

***
UNIVERSITEIT GEBUISD
Uitgerekend de man die gedurende zijn ganse regeringsperiode de RK-gods-dienst heeft gesard en gedwarsboomd, kreeg van de leiding van de ooit katholieke Leuvense Universiteit de grote aula ter beschikking om er een boek voor te stellen. Lager kan de KUL niet zakken.
Deze degradatie van haar waarden en normen sluit perfect aan bij het verlenen van de titel doctor honoris causa door die andere universiteit, de Antwerpse, aan ene Jan Fabre.
Hoog werden de KUL en de UA al niet aangeschreven maar moet ze dat nu zó ten toon spreiden?
***
Hoge dingen lijden veel aanstoot

***
ONS PRAGTIGE LAND…
‘Ons het ‘n groot en pragtige land, en ons kan miljarde uit toerisme verdien, maar misdaad, swak diens, en verwaarlosing boikot alle pogings om die land vir buitelanders aan te bied’, schrijft onze Zuid-Afrikaanse correspondent die zopas een 3 000 km lange autotocht doorheen zijn land maakte.
***
Op de fondamenten steunt het ganse gebouw
***
PERTINENTE VRAAG
Het is een socialistisch mandataris die hardop de vraag stelde: ‘Zullen wij ooit terug een eerste minister krijgen die van de Wetstraat 16 een hoerenkot maakt?’
***
Vroeg rijp, vroeg rot
***JOBSTUDENTEN
Er zijn 29 000 jobstudenten in dit land. Daarvan zijn er 1 500 Brusselse, 2 500 Waalse en 25 000 Vlaamse…
Dat maakte Jean-Marie Dedecker op een persconferentie over de horeca bekend. Hij pleit ervoor dat er op Vlaams niveau een minister komt voor de horeca. ‘Bourgeois en Peeters hebben te weinig gedaan’, zei hij, eraan toevoegend dat het ‘vele zwartwerk’ het gevolg is van de huidige regel-geving.
***
Die het kluwen heeft zal het einde wel vinden

***HOEREN-SLOGAN?lvc
Annick de Ridder heeft waarschijnlijk de meest erotische verkiezingsslogan. In het Antwerpse straatbeeld toert een blauwe Peugeot rond waarop reclame wordt gemaakt om haar webstek te bezoeken.
De boodschap luidt: www.doehetmetannick.be.
Heel veelzeggend en het roept vragen op: wat zegt haar ex-boezemvriend Ludo van Campenhout daarvan, hier afgebeeld bij hun nachtelijke deelname aan het ‘white only’-bal in Oostende. Het is goed dat Annick de Ridder haar (sexuele?) voorkeur openlijk demonstreert en afficheert. Dat ruimt misverstanden op. Zij heeft zich de roep verworven over lijken te gaan. Haar huidige slogan is daar een goed antwoord op.De Antwerpse VLD is door Ludo van Campenhout van het ene schandaal naar het andere geloodsd.Advocaat Kris Luyckx die de ‘blauwe stal’ moest uitmesten, ondertekende tot grote woede en verbazing van de partijleiding mee de partijwissels van LDD/VLD-er Vijnck. Van hem zou je zo’n stommiteit niet verwacht hebben.

pampBart Somers 
werd door de caricaturist Manten al een eeuwigheid terug in het juiste kader afgebeeld: gepamperd. Jan Segers in HLN (7/5): ‘Bedrijven sluiten, banken beven, begrotingen ontsporen en regeringen blokkeren, maar dé topprioriteit van Open VLD en LDD is hier en nu de politieke dwerg Dirk Vijnck…’En over Vijnck ook dit: ‘… een man die amper het alfabet machtig is…’
***
Naardat het geschut geladen is buldert het
***
GEMAKKELIJKE SLOGAN
De SP.a heeft het echter gemakkelijk, zeker in Antwerpen. Daar kan ze zelfs beroep doen op de stemmen van mensen die misschien geen stemrecht hebben: op de criminelen, het geboefte. Op hun Antwerpse lijst prijkt ‘de grootste ploert in de Belgische politiek, Patrick Janssens, burgemeester van Antwerpen’ (Knack).Stem voor de ploert!Dat is toch een (h)eerlijke slogan!janss

DEN ANTWERPENAAR

De Raad van State heeft de aanbesteding van ‘De Antwerpenaar‘ geschorst.
Het zoveelste voorbeeld van ‘bevoordeliging’. Gaat dat in Antwerpen nooit ophouden?Niet verwonderlijk dat zelfs in de SP.a gehoopt wordt op een nederlaag van ‘De Ploert‘…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *