ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 908 Bril – 't Scheldt

908 Bril

In Engeland staat de Britse Queen met haar sacoche open om 500 000 € te ontvangen. Haar boerenzoon Charles opent zijn portefeuille om daarin 200 000 € te laten glijden. Buiten het feit dat beiden er dikwijls uitzien als slecht geklede boeren, vraag ik me af waarom zij samen 700 000 € krijgen. Om hun plantjes te wateren of hun landerijen te tellen?

In Frankrijk is er bij de top van de begunstigden geen enkele landbouwer. In België zijn het de voedingsbedrijven die het meeste geld binnenrijven: BeneoOrafti (43 170 000 €), Cosucra (27 566 000 €) Campina (1 817 988 €) en Callebaut.
Je kan deze cijfers raadplegen op:
www.ec.europa.eu/agri-culture/funding/index_en.htm.

Het zijn niet alleen de hard werkende Euro-politiekers die met open hand aanschuiven, ook de bedrijven staan in de rij. Van waar komen al die Euro’s? Van u en mij. Zij worden uitgedeeld uit onze opgehoeste belastingen die wij jaarlijks betalen aan België en die dan worden doorgeschoven naar Europa. Geld dat Mitje en ik verdienen door keihard te werken.

Misschien stop ik met mijn boerderij en zal ik toch maar in de politiek gaan. Dan loop ik over naar de VLD, een partij waar iemand die er niets van kent, een verkiesbare plaats op de VLD-lijst krijgt of eventueel een zacht postje met een parlementaire wedde op een van de vele ministerkabinetten. Lekker luilakken en toch veel poen binnenrijven.

Poen van u en en van mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *