907 Even – 't Scheldt

907 Even

 

EEN MEI: FEESTDAG
Wij bezochten in Essen de ‘ barbecue ‘ van Ludwig Caluwé, CD&V . Die had als sprekers zowel Kris Peeters als Jean-Luc Dehaene uitgenodigd.

Geen Vlaamse noch nationale vlag om de bijeenkomst in de Quarantainestallen ‘ op te vrolijken’.

In de programmabrochure een paginagrote reclame van Brebuild, een notoir sponsor van Ludo van Campenhout en de Open VLD .
Een paar honderd kiezers schoven aan voor de barbecue en keken naar het optre-den van de Rwandese dansgroep ‘ Imanzi ‘.
*
In Hombeek had burgemeester Bart Somers ( Open VLD ) de kinderachtige streek uitgehaald om de nieuw aangelegde toegangsweg naar het centrum van Hombeek terug af te sluiten voor alle verkeer. Op de terreinen van de plaatselijke rugbyclub werd de barbecue verzorgd door een traiteur.
Bart de Wever kwam met vrouw en kinderen zijn kiezers aanmoedigen. 130 sympathisanten hadden zich ingeschreven voor de barbecue.
*
Het meeste volk trok het VB dat in Antwerpen in een tent op de Scheldekaaien verzamelen had geblazen. Hun slogan is duidelijk: ‘ Dit is ons land’. Deze leuze ligt voor de Vlaamse kiezer zeer goed.
Hij oogstte entoesiaste bijval bij de meer dan 4 500 aanwezige militanten (vierduizendvijfhonderd!).
***
Men vangt meer vliegen met één druppel honig dan met een ton azijn
***
VERHOFSTADT: CRISIS
Op zondag 3 mei stelde Guy Verhofstadt zijn boek ‘ De weg uit de crisis ‘ voor aan het brede publiek.

Dat boek is een vervolg op zijn eerste boek dat hij tijdens zijn 8-jarige regeringsperiode schreef: ‘ Hoe leid ik een land naar de crisis’.
Jacob Corneel
***
Waar de vlljt de deur uitgaat, komt de armoede het venster in
***
DE AFWEZIGE
Het boek van Derk Jan Eppink werd in het Brussels Hotel Metropole aan de de Brouckèreplein voorgesteld.
Alleen ex- VB -er Jurgen Verstrepen .was afwezig.
Zie boekbespreking verder in dit nummer.
***
Goede groet maakt goed antwoord
***
AVONDJE VOETBAL
Tientallen auto’s met ingegooide ruiten, winkelvitrines in gruzelementen, ka-potte bloembakken en brokstukken alom. De wijk het Kiel in Antwerpen betaalde de tol van een avondje voetbal.

Niet dat de (risico)-wedstrijd tussen GBA en Club Brugge er iets mee te maken had. De bussen van de bezoekers waren immers al lang vertrokken, de modale thuissupporter zat reeds voor zijn televisietoestel en de agenten die tijdens de match de orde handhaafden had-den de wijk, op twee patrouilles na, eveneens verlaten.
Wie rond middernacht nog wel in de buurt van het stadion rondhingen waren straalbezopen voetbalfans die het aan de stok kregen met groepen lokale allochtonen en dat mondde uit in een regelrechte straatoorlog. Toen de politie eindelijk met versterking terug ter plekke kwam was de ravage niet meer te overzien.
De zoveelste pluim op de hoed van de Antwerpse bewindvoerders.
JP
***
Geduld gaat boven geleerdheid
***
MEESTER (?) VERMASSEN
Advocaat Vermassen moet passen.
Toegegeven dat Vermassen als geen ander de volksjury van een assisenproces kan bespelen, wat resulteert in het winnen van zijn processen.
Dan zie je hem als een trotse pauw de jury en uiteraard vooral ook zijn eigen kwaliteiten bejubelen.
Nu hij in Antwerpen zijn laatste Assisenproces tegen alle verwachtingen in verloor, twijfelt hij plots aan de kwaliteit van die volksjury.

Eigenaardige man toch die Vermassen, die zichzelf altijd ziet als een ‘ geniale Huysentruyt van de Assisenkeuken’.
Jacob Corneel
***
Een apothekertje dat aardig is, maakt van een stuiver dat een gulden waardig is
***
OPVOEDING
Hoe het met kinderopvoeding gesteld is in de Antwerpse Stuivenbergwijk toonde Het Laatste Nieuws (28/4) met een foto.
Actievoerders adopteren wegverzakking‘ luidde de titel en het beeld toonde een tiental kinderen die protesteerden tegen gaten in het verzakte wegdek. De Antwerpse straten lenen zich inderdaad meer voor het aanleggen van visputten dan voor het zowel voetgangers- als mobiel verkeer. Het is jammer dat er geen Antwerpse schepen zich inzet om een aannemer van wegenwerken te vinden die een straat kan aanleggen zonder putten.

En wat zegt ‘ de grootste ploert in de Belgische politiek’ ( Knack ), Patrick Janssens ( SP.a ), burgermeester van Antwerpen, hiervan?
Maar, om de kinderen dan hun broek en slipje op hun voeten te laten zakken en hun blote achterwerk te tonen als protest is van een ongehoorde wansmakelijkheid.

Dat deze actie zou zijn ingegeven door de talrijke allochtonen die in die wijk wonen is absurd. Integendeel, het toont de waarde van het Antwerpse stadsonderwijs. De verantwoordelijke schepen, Robert Voorhamme ( SP.a ) mag op deze demonstratie fier zijn.
De krant – moet die zich lenen om dergelijke vulgariteit te promoten? – noemt het gebeuren ‘ een ludieke actie’.

Ludiek?
Het zal je kind maar wezen dat geleerd wordt zijn/haar blote kont te tonen.
***
Er is geen lucht zonder wolken
***
BRUSSELMANS
Vuilschrijver Herman Brusselmans wordt geweerd in een radioprogramma. Dat doet hem pijn, te oordelen naar zijn reactie in Het Laatste Nieuws .
Tiens, niet iedereen is het eens met zijn (gebrek aan) stijl?
***
Met tijd en stro rijpen de mispels
***
1 000 KM HUIFKAR
De tocht van tien huifkar-ren van Brugge naar Brück Fläming/Brandenburg is gestart op 3 mei. Zij hopen op 27 juni aan te komen.
Goede reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *