907 Ephi – 't Scheldt

907 Ephi

Het is ook in Nederland dat je live op tv met een boer of een miljonair kunt trouwen, met een pornoster in het donker kunt ‘daten’ of van je vet kunt afkomen. Dat vervolgens in een tv-uitzending Bin Laden in een nepproces door een nepjury wordt vrijgepleit ligt in de lijn der verwachting. Eergisteren ontstak oudburgemeester Guiliani van New York in woede en noemde de Avro en haar programma Advocaat van de duivel (AvD) ‘gevaarlijk’. Bij de Avro sprongen ze hooguit een gevaarlijk gat in de lucht. Toen ze op aarde terugvielen schreeuwden ze: ‘On the air! We staan op Foxnews en Rudy Giuliani is boos op ons!’
Feest op het mediapark. Als ik dit geweten had, zou ik de Avro-uitnodiging om als aanklager van Bin Laden op te treden niet in de wind hebben geslagen. Eigen schuld dikke bult, want nu is advocaat Gerard Spong degene die wereldberoemd is.Als de Duivelse Advocaat om wie het programma feitelijk draait, telt hij nu de punten. Volgens hem werd tot gisteren zijn naam in publicaties in 27 verschillende landen genoemd. Yes!In de eerste aflevering van AvD pleitte Spong Bin Laden vrij van terrorisme en in de tweede liet hij met zijn zwakke verdediging die arme paus Benedictus veroordelen. Osama is dan ook voor maar drieduizend dode New Yorkers verantwoordelijk terwijl, volgens de aanklacht, Ratzinger miljoenen aidsdoden op zijn geweten heeft.
Anders dan Guiliani heeft de paus wijselijk niet geprotesteerd en uit Tora Bora hebben de Amerikaanse radars alleen een licht schouderophalende beweging geregistreerd.
Logisch ook, want zowel Bin Laden als Benedictus kennen de naam en de reputatie van de pleitbezorger met dat huilerige stemmetje en de ogen van een geslagen hond: Gerard Spong, bijgenaamd Hink-Stap-Spong.De man die naar alle hoeken en gaten waar camera’s zijn opgesteld hinkt, misprijzend over feiten stapt en regelmatig in een zee van zelfridiculisering springt. De man ook die vorig jaar in zijn AD-column schreef dat Frankrijk met zijn atoomproeven ‘een islamitisch drama’ in de Indische Oceaan veroorzaakte, terwijl die proeven in de Stille Oceaan plaatsvonden waar de bevolking christelijk is.Ach ja, laten we niet te hard oordelen over de man die Wilders aanklaagt en Bin Laden vrijpleit, tussen beide acties zit toch enige consistentie. Maar om Giuliani gerust te stellen wil ik wel iets verklappen: Bij de volgende aflevering van Advocaat van de duivel zal Hink-Stap-Spong van plek wisselen en zelf in de beklaagdenbank plaatsnemen.De drie aanklachten?
1. Heeft met zijn clowneske optredens zijn beroep stelselmatig belachelijk gemaakt.
2. Lijdt aan een genante vorm van exhibitionisme.
3. Is een aardrijkskundig malloot die het verschil tussen noord en zuid nog niet kent.
De uitspraak staat al vast: 3 keer schuldig!

spong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *