ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 906 Even – 't Scheldt

906 Even

EN FRANCAIS SVPDe talenkennis van afgestudeerden is hemeltergend slecht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er initiatieven genomen worden om de taalkennis te verbeteren.

Niet elk initiatief is daarom een applaus waard. Zo besliste het gemeentebestuur van de rijke gemeente Schoten om enkele gemeentebedienden een taalcursus Frans te laten volgen.
Het VB-Schoten kant zich radicaal tegen deze beslissing. Verwonderlijk. Want wie de Franse kent kan dan in die taal uitleg verstrekken over de discriminatie waarvan Vlamingen het slachtoffer zijn.
Faciliteiten zijn stommiteiten, stelt het Schotense VB.
De vraag kan gesteld worden wat het VB doet om stemmen van allochtonen te winnen. Elke gemeente zal moeten rekenen op een toevloed van vreemdelingen en die worden alleen door andere partijen aangetrokken.
***
Gunst baart nijd
***
ANNEKE VERMEIRENAnneke Vermeiren werd in 2006 verkozen als provincieraadslid voor Vlott.
Heel wat Antwerpenaars stellen zich de vraag waarom deze zeer zwaarwichtige madam Anneke
In 2008 wilde ze terug naar de Open Vld. De provincieraadsfractie weigerde echter haar op te nemen omdat ze deel had uitgemaakt van de VB-fractie. Bovendien wilden sommige Vld-ers geen afdrachten te betalen aan de partij omdat Anneke nog schuld had openstaan uit haar periode bij de partij. Vermeiren bracht de zaak aan bij de Statutaire Commissie van Open Vld.VB Die besliste dat ze een proefperiode van zes maanden krijgt. Ze moet openlijk verklaren dat het de mensenrechten niet eerbiedigt. En ze moet tevens de 3 000 euro achterstallige bijdragen betalen. Als zij deze voorwaarden niet respecteert, wordt ze na zes maanden definitief uit Open Vld gezet.
Die verklaring doen is geen probleem voor haar. Zij is van de eerste onwaarheid niet gebarsten. Maar een schuld vereffenen: dat is een ander paar mouwen. genoemd wordt.
***
Het onweer in de schone mei doet het koren bloeien op de hei
***
GELD IN OVERVLOEDAntwerpen heeft geld in overvloed. Dat moet wel gezien het parkeersysteem dat 1 miljoen euro heeft gekost niet werkt. Er zal een nieuwe firma worden aangezocht om – tegen betaling – terug het systeem te doen werken.
In de stad waar ‘de grootste ploert van de Belgische politiek’ (Knack) burgemeester is – Patrick Janssens in Antwerpen – kan dat.
***
Die geleerd wil worden moet vroeg opstaan
***
OVERVALLER

De man die de Antwerpse politiekorpschef aanviel werd opgepakt. Een buitenlander, Tunesiër. Dus Noord-Afrikaan. Iemand van het Zuiderse type. Met een ietwat donkere huidskleur.
Gewoonlijk wordt dat niet vermeld, maar gezien het Eddy Baelemans betrof, de korpschef, mocht dat wel.
Wat men niet meldde maar luidop wordt rondverteld, is dat de man die overvallen werd niet recht op zijn benen stond. Het was laat en hij kwam van een receptie. Hij was niet stabiel. En blank. Van het Noordense type.
***
Alle banden binden niet even vast

***
BELOVEN

Vlaamse kiezer tegen de heer Van Rompuy: ‘Gij hebt beloofd BHV te splitsen’. Antwoord: ‘En gij hebt dat geloofd, onnozelaar?’
***
Veel te goed is halfzot***DE STRONT VAN VAN DISAdriaan van Dis, hoogbejubelde linkse schrijver die er niet voor terugdeinst te plagiëren – teksten uit andere boeken over te nemen – verklaarde dat er ‘te veel stront op het scherm’ te zien is. Als er één iemand is die daar toe bijgedragen heeft is het toch Adriaan van Dis.
Te veel stront, dat is best voor de commerciëlen, maar niet de taak voor de publieke omroep’.
Wie in dit land naar de publieke omroep kijkt stelt vast dat er, naast stront, niets anders dan stront te zien is. Het begint ‘s zondags feestelijk met ‘De Zevende Dag‘ en elke weekdag krijgt de kijker ‘s avonds nog enkele emmers gier. Kwistig en vrolijk verspreid door het shit-programma Canvas en giermeesteres Phara.
Het is in Nederland geen zier beter. Je hoeft maar even te kijken naar de actualiteiten-programma’s die stuk voor stuk reclamezenders zijn voor de PVDA. Echter zo slecht gemaakt dat het publiciteit is voor de andere partijen!
***
Een volle ton bomt niet

 

SPOTPRENT HANSHAinter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *