906 Bril – 't Scheldt

906 Bril

Karel de Gucht, de keizer van Berlare, is onze favoriet. Hij heeft een onmiskenbaar talent om porcelein in elke diplomatenwinkel te breken zoals de spreekwoordelijke olifant.

Zijn vrouw, Mireille, is een echte beursgoeroe. Zij kan aandelen kopen en verkopen zonder enige voorkennis, wellicht omdat het wooord kennis voor haar een te moeilijk begrip is.

Maar het supertalent boven alles is Jean-Jacques, de 25-jarige zoon, die het beroep van senator uitoefent, enkel en alleen omdat hij de zoon is van. Als men de webstek van Jean-Jacques bezoekt leest men daar dat het enige diploma dat hij behaald heeft ‘Licentiaat is in de Agogiek‘ is.

Wat in ‘s hemelsnaam is nu Agogiek, zult u me vragen. Staf, mijn buurman, zei me dat het de wetenschap is om de perfecte lengte van een frietje te bepalen, in functie van zijn juiste baktijd.
Mijn Mitje daarentegen zei dat het iets te maken heeft met het zacht maar effciënt melken. Ikzelf gaf liever geen uitleg omdat agogiek mij véél te wereldvreemd is.
Voor alle zekerheid ben ik daarom online gaan zoeken bij Wikipedia, mijn redder in nood. En daar staat het, zwart op wit: Agogiek is de leer van het doen veranderen van mensen.

Dus senator Jean-Jacques is een expert (sic) in het doen veranderen van mensen. Dat verklaart dus waarom hij op een belachelijk jonge leeftijd simuleert dat hij een wijze senator is. Ik vrees echter dat hij weinig of geen kaas heeft gegeten van de gekende Vlaamse spreuk: Verbeter de wereld, begin bij uzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *