905 JvR – 't Scheldt

905 JvR

LIBERALEN DEBATTEREN

Het ene ‘lijsttrekkersverkiezingsdebat’ volgt het andere op. Weinige trekken volk. Op weinige valt er nieuws en wordt er nog minder gedebatteerd.
Wie ontsteekt de vonk zodat er toch wat ‘leven‘ in de brouwerij komt?

Wegens onenigheid in het bestuur van de Antwerpse afdeling van Nova Civitas werd een nieuwe denktank opgericht: de Jan van Rijswijck-debatkring met Rudi de Ceuster als bezieler.
Die richtte op 6 april een debatavond in met als sprekers Derk Jan Eppink (LDD), Philippe de Backer (Open VLD) en Hugo Coveliers (Vlott). Het onderwerp ‘Waarheen met Europa in de crisis? trok een dertig belangstellenden naar het Pershuis op de Antwerpse Grote Markt. Onder de toehoorders niemand minder dan prof. dr. Frank Thevissen, Matthias Danneels en Koenraad Elst.

Volgens Derk Jan Eppink is Europa misgroeid en moet er een nieuwe gedachtengang plaatsvinden. Europa moet zich niet bezighouden met pietlulligheden. Dat wordt beaamd door Hugo Coveliers die aan de collega-debaters de vraag stelt: ‘Hoe zit dat met Turkije?‘ ‘Europa’, zegt hij, ‘is een socialistische instelling geworden. En waarom kan een land niet uittreden?’

De Open VLD had Philippe de Backer afgevaardigd. Die zou beter in een circus gaan werken als ‘smoelentrekker’. Dat kan hij veel beter dan argumenteren want zijn repliek op de andere sprekers was het opsommen van propagandaslogans en het blazen en smoelentrekken.
Jammer. Heeft de Antwerpse Open VLD niets beter in huis?

cove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *