905 Even – 't Scheldt

905 Even

NAAR FLAEMING     Op 2 mei start in Brugge de 1 200 kmlange huifkarrentocht naar Brück in Fläming. De huifkarrentocht komt aan op 27 juni – hopen ze – zodat zij het Kaltblutrennen in de Titanenarena kunnen bijwonen.

850 jaar terug trokken Vlaamse en Nederlandse boeren op verzoek van de bisschop van Maagdeburg naar het Oosten. Zij vestigden zich ten zuiden van Berlijn. De plaats werd Brück genoemd, de streek Fläming. ***Penningen doen de paarden lopen***WAKKER     Ludo van Campenhout is gewekt. Hij wil zijn positie behouden en weert zich als een duivel in een whisky- pardon, wijwatervat. Hij getuigt niet meer een pur sang Vlaams-nationalist te zijn. Wat toch maar telkens op een schaterlach werd onthaald.
Dat hij wakker is geworden staat vast. Maar is hij ook nuchter?
Wordt hij nog gesteund door het abortus-madammeke?***Eén brandaar kan de beste schoof bederven***
KOPPEN ROLLEN     Er rollen verkeerde koppen bij de Open VLD.
De burgemeester van Aartselaar die notabene de volstrekte meerderheid haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen, een man die zijn sporen verdiend heeft bij o.m. de Hoge Raad voor Diamant, wordt genadeloos opzij geschoven.
Marc van den Abeelen is geen jeannet, loopt niet waggelend door zijn gemeente en  is niet in opspraak. Wat doet hij nog in de Antwerpse Open VLD zonder die eigenschappen? ***Gunst baart nijd***GETUIGENIS    ‘Daar is ongeveer 20 miljoen mense in Suider-Afrika (ingesluit Namibie, Botswana, Zimbabwe, Suid-Mosambiek, Swaziland, Lesotho) wat Afrikaans gebruik, hetsy as moedertaal of in die handel-en-wandel of per geleentheid’. ***Ieder doekje wil in de was komen***MARSHALL DEUX     De Waalse regering is tevreden over hun Marshallplan 1 en denken nu reeds aan een Marshallplan 2.Het doet me denken aan het vroegere Rusland. Daar had men om de drie jaar een nieuw 5-jarenplan. Telkens was het volgende plan een verbetering van het vorige, deelde men de bevolking mee. Men modderde tientallen jaren aan tot het ganse Russische monument ineenstuikte en hun systeem economisch en politiek totaal failliet ging.
Dan kwam een nieuwe generatie met extreem rijke Russen, iconen van een nieuw kapitalistisch systeem dat hun ganse economie beheert. Tu quoque Wallonie, comme votre ‘Frère’?Jacob Corneel***De ene hond bijt de andere in het oor***GREGORIUS NEKSCHOT     Gregorius Nekschot komt nauwelijks nog aan tekenen toe, zegt hij in een recent interview. Het Nederlands Openbaar Ministerie lijkt toch van plan de cartoonist te vervolgen.
Raar natuurlijk, want behalve Bart Jan Spruyt nemen niet veel mensen aanstoot aan zijn werk, moslims al helemaal niet. Niet dat dit uitmaakt, vrije meningsuiting is nou eenmaal niet voor mietjes.
Help Gregorius zijn advocaat te betalen en stort geld op giro 2881532 van de Stichting Stekelvarken. En koop zijn bundels.***De haas lijdt vervolging om zijn lekkere bouten***FLÄMING     In Fläming (Brück en omgeving) werd op 19 april het ‘Spargel-festival’ (de Asperge-oogst) feestelijk ingezet. Tienduizenden kwamen op de verschillende ‘Spargel-hoeven’ proeven. De Flämingstreek is niet alleen bekend om zijn Kaltblutpaarden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *