905 Boer – 't Scheldt

905 Boer

ZINGEND VOLK GROOT VOLK
De Duitse geleerde muziekpedagoog professor Kreutz (Oldenburg-universiteit), heeft het Molse zangkoor ‘De Schalmei’ getest op de gevolgen van het zingen.
Iedereen kent het gezegde dat ‘muziek de zeden verzacht‘. De professor zegt dat het ook gezond is. Ik lees dat in de krant als een ‘nieuwsitem‘. Dat wist ik al véél langer dan die geleerde prof. Als mijn koeien veel loeien mag ik meer en betere melk verwachten.
Mijn varkens knorren dat het een lust is en hebben daardoor veel malser vlees. Mijn taaie hanen worden na veel kraaien mals en goed verteerbaar. Mijn Mitje voelt zich beter en gezonder als ze een uur onder het douchen zingt. Ik probeer elke dag een uurtje te zingen, met veel valse noten, dat moet ik helaas toegeven. Ik voel me véél beter. Mijn leuze is: ‘Elke dag een lach en lied, en je ziet de dokter niet‘.

WIE IS HIER HET NOORDEN KWIJT?

Door nieuwe oriënteringstechnieken is men tot de schrikbarende ontdekking gekomen dat minstens 200 moskees in Mekka niet juist zijn geplaatst ten opzichte van de ka’aba, het kubusvormig gebouw in de Grote Moskee van Mekka. De ka’aba is het belangrijkste heiligdom van alle moslims. Het gegeven wekt onrust bij vele moslims omdat zij nu overtuigd zijn dat de gebeden, die zij geknield naar Mekka doen, waardeloos zijn omdat zij een verkeerde richting namen.
Ik ben zeer gevoelig voor zoiets en heb mijn passer, potlood en verrekijker genomen en begon nauwgezet de oriëntatie uit te rekenen naar de Sint-Pietersbasiliek. Als gevolg daarvan heb ik mijn kiekenkot afgebroken en terug opgebouwd. Georiënteerd meer Westers gericht. Nu kunnen mijn kiekens de correcte richting kiezen als ze leggen.

Ik had dit jaar grote smakelijke ‘paaseieren‘, beter dan die rommel die sommige klokken onlangs uit de lucht lieten vallen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *