904 Even – 't Scheldt

904 Even

RACISTISCHE BOEKHANDEL
De Groene Waterman zou toch beter van naam veranderen en zich de Rode Waterman noemen. Of, wat nog duidelijker zou zijn: de Racistische Boekenwinkel.
Zij boden het boek over François Mitterand te koop aan in hun winkel. Dat boek, geschreven door een zekere Vincent Gounod, kreeg lovende recensies in o.m. NRC-Handelsblad. Toen bekend werd dat Gounod de pseudoniem was van Koen Dillen konden de racisten van de Groene Waterman het boek niet rap genoeg uit de rekken halen. Daarmee beledigden de reine makkers eveneens monsieur François Mitterand…

Het boek werd ook heel gunstig besproken in De Groene Amsterdammer.
De klanten van de Groene Waterman mogen het boek echter niet lezen… De andere boekenwinkels kunnen er alleen maar goed bij varen.
Een te mijden boekenhandel dus want eenzijdig én racistisch aanbod. Waarom de resterende exemplaren die de Groene in voorraad had, zoals in Hitlers glorietijd, niet verbranden?
Op dergelijke verbrandingsceremonie zouden de literaire viespeuk Tom Lanoye, samen met Erwin Mortier, een met de nodige vloeken doorspekte hulderede kunnen houden.
***
Armoede maakt onbeschaamde lien
***
KWALITEIT LOONT…
Het dagblad Trouw heeft een stijging in de verkoop: het blad won niet minder dan 4 000 nieuwe lezers. Dat is een stijging van 3,5 %.
Daarmee wordt bewezen dat kwaliteit loont.

De verkoopcijfers van de Gazet van Antwerpen blijven dalen.
Daarmee wordt bewezen.
Treffend voor de zelfgenoegzaamheid is de foto die GvA op 1 april publiceerde – en het is geen aprilgrap – van een schaterlachende hoofd-redacteur.
De al jaren zinkende verkoop van dat druksel is zeker de reden tot die lachbui…
***
Het leven is een ons vreugde en een pond verdriet
***
PEENE-SLAGVELD
Een mooie, leerrijke wandeling kan u op 25 april meemaken. Dan wordt de 33ste Zwijgende Voettocht door het Slagveld van de Peene ingericht.
Vertrek om 15 uur aan de voet van de Kasselberg. De tocht is 7 km lang.
De veldslag aan de Peene, een zijrivier van de IJzer, had in 1677 tot gevolg dat een stuk Vlaanderen door Frankrijk werd ingelijfd.
Die streek noemt men nu Frans-Vlaanderen.
Meer inlichtingen: tel. 057 30 0208 [email protected] en [email protected] tel. 057 30 10 16.
***
Men moet geen Paaseieren op Goede Vrijdag eten
***
SLAAPT MARINOWER?
Du jamais vu! Schandalig en ongehoord!
In Antwerpen in de zaal van Het Paleis. Een toneelstuk van Koenraad Tinel. Is dat niet een zoon van de na de oorlog veroordeelde Jef Tinel?
Het stuk handelt over het onverwerkt verleden in Vlaanderen. Op de bühne zingt een acteur heel duidelijk, heel luid en foutloos het Horst Wessellied.
Geen protest. Hoe kan dat?
Slaapt Claud Marinower?
Onder het mom de belevenissen weer te geven van een ‘zwarte’ familie zomaar dit lied ten gehore brengen?
Dat het stuk gesubsidieerd werd door ene Bert Anciaux is begrijpelijk. Opgevoed in een gezin waar het Duitse lied niet uit de lucht was. Bert is toch de zoon van Vic? En die man, dat zullen zich velen nog herinneren, zong vroeger toch met krachtige stem en uit volle borst Duitse strijdliederen mee?
Hoe dichtte François Villon het weer?
‘Où sont les neiges d’antan?’
Waar gaan we naar toe?
***
Kleine dieven hebben ijzeren, grote hebben gouden ketenen
***
GALLIA EN FINLAND
Wie een reis naar het Noorden wil ondernemen raden wij aan de webstek van www.gallia.be te bezoeken. Wij woonden een zeer interessante voorstelling bij en waren aangenaam verrast door de objectieve en degelijke voorlichting.
U vindt op de webstek ook in-lichtingen over reizen naar Zuid-Afrika en Zuid-Amerika.
***
Als het regent is het goed een mantel te dragen

***
SLIMME VAN BREMPT
Minister Kathleen van Brempt (SP.a) wil een alcoholslot standaard op elke bus van De Lijn invoeren. Dat zou kunnen verhinderen dat dronken chauffeurs kunnen starten.
Tegelijk denkt zij ook aan automatische vensterbedekkers in elke auto als sex-bescherming.
Op die manier kunnen vrijende koppels ongehinderd hun gang gaan en niet meer herkend worden in parkeergarages. Kathleens voorstel werd entoesiast begroet en ondersteund door de haar niet onbekende Robert Voorhamme, ook SP.a.

Jacob Corneel

***
Voorzichtigheid is de moeder van de porceleinkast
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *