903 Hoofdartikel – 't Scheldt

903 Hoofdartikel

De paus werd meteen op de korrel genomen om wat hij in enkele woorden had geantwoord op een vraag omtrent condoomgebruik in de strijd tegen aids, de president om de vergelijking die hij gemaakt had tussen zijn bowlingkwaliteiten en de Paralympics. De omgeving van beide leiders moest in zeven haasten de zaak zien recht te trekken. Het Vaticaan zond een verklaring rond, het Witte Huis kondigde een bezoekje van Paralympic-deelnemers aan.

Mijn vraag is: wat wil de wereld nu eigenlijk?
De media en de publieke opinie willen vooral dat leiders dichtbij hen komen, gewoon doen, in tv-programma’s verschijnen, spontane antwoorden geven op niet van tevoren gekende vragen. Maar, o wee, wanneer zo’n leider dan eventjes niet helemaal goed oplet, want dan krijgt hij de hele wereld over hem heen.
Obama had een ontspannen indruk gemaakt gisteren, zo werd meteen gemeld. Een volgende keer zal dat wel anders zijn. Als er al een volgende keer komt.
Het volk is blijkbaar per definitie malcontent. Komt een leider dicht bij hen, dan verketteren ze hem om de minste uitschuiver; blijft hij op afstand, dan vinden ze hem hautain en niet meer van de tijd.
Net kleine kinderen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *