903 Fee – 't Scheldt

903 Fee

Die herdenking had plaats in zaal De Ark te Antwerpen op 29 maart 2009. Bruno Valkeniers, Jan Jambon, Marc Platel waren wél aanwezig.

Een persmap was er niet, vonden de inrichters misschien niet belangrijk genoeg?

De aanwezigen werden verwelkomd met een glas champagne en voortdurend bood men hapjes aan. Met meer dan een half uur vertraging begon de feestelijke zitting die men rechtstaande moest aanhoren. Dat was voor het merendeel der aanwezigen geen lachertje.

Een zestigtal ingeschrevenen voor de viering stuurden hun kat en de viering begon met het voorlezen van een lange reeks van verontschuldigingen met opgave van de afwezigheidsreden. Enkelen vroegen nadrukkelijk dat hun briefje in het publiek zou voorgelezen worden. Het waren allemaal uitstekende redenen om het 20-jarig bestaan van de vereniging niet bij te wonen: ‘Ik had reeds lang een weekendje gepland’, ‘Ben voor enkele dagen in Nederland’, ‘Kan niet aanwezig zijn maar wil je mijn afwezigheid in het publiek voorlezen’. Eén schreef zelfs: ‘Mijn dochter verjaart. Maar ik zal een gedicht opsturen’.

Guido Naets, voormalig perschef Europees Parlement, hield de feestrede. Zoals steeds heel degelijk maar veel te lang en – mag het? – veel te geleerd voor zo’n gelegenheid.

‘t Scheldt wenst Het Verbond nog vele jaren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *