903 Even – 't Scheldt

903 Even

BESCHAAFD NATIONALISME

Wouter Bos, de Nederlandse voorman van de Partij van de Arbeid (socialist) en minister van Financiën, wil, zo delen Nederlandse kranten mee, ‘naar een beschaafd nationalisme’. Hij zei dat op een partijcongres in Utrecht. Jakkes, was er in Duitsland ook niet zoiets als het samen-gaan van nationalisme en socialisme? Wat leidde tot de oprichting van een nationaal-socialistische ofte Nazi-partij?
Krijgt in Nederland Anton Mussert zoveel jaren na zijn dood gelijk en eerherstel?
Bos vindt dat de partij ‘een beschaafde vorm van nationalisme moet ontwikkelen… De term trots hoort niet alleen bij rechts thuis’…
Of kijkt Wouter Bos eerder richting Arnold Meijer en het Nationaal Front?
***
Men moet wel een Hollander zijn om met een tulp te kunnen sympathiseren
(Johann Wolfgang van Goethe)
***
RUDY VAN EYSENDEYK
De directeur van de Antwerpse dierentuin, Rudy van Eysendeyk, gaat eind van dit jaar op pensioen. Hij heeft het goed gedaan en hij was met Walter van den Bergh een ideale Zoo-bestuurder. Die bouwde de Zoo na de oorlog terug op.
***
De gestadige hand breekt het ijs
***
GAZET-SNOTNEUZEN
Gezien er op de Gazet van Antwerpen onder de leiding van Luc Rademakers blijkbaar uitsluitend onkundige snotneuzen de dienst uitmaken, werd in een grote bijdrage over Rudy Eysendeyk niet gesproken over één der meest verdienstelijke Zoo-directeuren ooit, Walter van den Bergh.‘Wat werpen we niet in de papiermand?’, vraagt men zich daar op de redactie af bij het samenstellen van het blad.Neem nu die overval op een videozaak in de Fruithoflaan te Berchem. Daar de Gazet van Antwerpen de details van dat nieuws wel kent maar niet meldt, delen wij het u mee: ‘De overvallers waren twee Marokkanen en één neger’.Goede voorlichting is de eer-ste vereiste voor een krant. Familie van de overvallen verkopers reageerden bijzonder bitsig: ‘Die gazet komt bij mij niet meer binnen!’
***
Men legt geen banden met lege handen
***
HEMDEN STRIJKEN
Een Turk eist in Ankara via de rechtbank een schadeloosstelling van niet minder dan € 77 500 van zijn vrouw Anita Torpmann uit Heerlen. De advocaat van de Turk geeft ook de reden aan waarom hij schadevergoeding eist: ‘omdat zij nooit de overhemden van haar man heeft gestreken, zijn koffer niet inpakte voor hij op reis ging en geen belangstelling had voor de huishouding’.
Als madame Torpmann een rechter treft met enige zin voor humor kan zij nog een boete krijgen omdat zij het verkoos met een Osmaan te trouwen.
***
Men moet niet met het hoofd tegen de muur lopen
***
REUZENHUIS
Hugo Michiels, een Borgerhoutenaar en eeuwenoud lid van de liberale partij, ijvert voor het behoud van het historische Reuzenhuis aan de Turnhoutsebaan. De man die zich voor liberaal uitgeeft, schepen Ludo van Campenhout, wil het afbreken.Het wordt tijd dat advocaat Kris Luyckx, de coming-man van de Open VLDOpen VLD in Antwerpen, de augiasstal van de eens uitmest en schoon schip maakt.
Men kan misschien een beroep doen op de Marokkaan-se gemeenschap? Er wonen in Borgerhout toch enkele Berbers. Dat zijn lui die weten wat traditie is. En wat te denken van omvorming tot moskee? Dan blijft het zeker bestaan.Wat zegt het ex-vriendinnetje van Ludo van Campenhout, het vrouwtje-met-ambitie zoals ze zichzelf omschrijft?
Beter en treffender is hoe een belangrijk Antwerpse liberaal – naam en adres op de redactie bekend – haar katalogeert: ‘Dat is een die over lijken gaat’.
Vraag dat maar aan Ludo.

Of de ‘grootste ploert van de Belgische politiek’ (Knack), Antwerps burgemeester Patrick Janssens, zich iets zal aantrekken van het verlangen van Antwerpenaars is wat anders.
***
De mond zegt wel wat het hart niet meent
***
LIMBURGSE NIETSNUT
Eerst verliet de blaaskik-ker het VB omdat hij niet als eerste op de lijst in Limburg mocht komen. Hij verweet toen het VB een opportunistische partij te zijn. Hij stapte over naar Lijst Dedecker maar daar had men vlug door hoe licht hij woog. Omdat hij bij LDD ook niet de eerste plaats toegewezen krijgt, verlaat hij deze partij.
John Vrancken verwijt LDD een plat opportunistische partij te zijn. Wie is hier de opportunist? Wie is hier de man van ‘eigen postpakken eerst’?
Goed dat hij de politiek verlaat. Die kan er enkel beter bij varen.
Jacob Corneel
***
Doornen brengen geen rozen voort
***
VULGAIRE RACISThugo
Hugo Coveliers wordt in een interview gevraagd: ‘Komt het ooit nog goed tussen u en Patrick Janssens?’
Dat denk ik niet. Mijn zoon, die arts is, heeft ooit zijn zoon behandeld. Tot ik mijn samenwerking met Vlaams Belang aankondigde. Toen zei Janssens: ‘Nu zoek ik een andere arts’. Zoiets kan ik niet vatten’.

Is dat geen zuivere vorm van racisme? Of minstens van discriminatie?
***
Die het spek verdient krijgt het niet
***
ANTWERPSE STRIPBEURS
De jaarlijkse stripbeurs die Frank van Bergen inricht – telkens voor een goed doel – zal volgend jaar niet meer plaatsgrijpen in zaal Schijnpoort nabij het Sportpaleis.
Het gebouw werd verkocht en wordt omgevormd tot een Chinees restaurant. Frank op zoek naar een geschikte zaal met voldoende parkeergelegenheid.
***
Als er brand is luidt men de grootste klokken
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *