903 Corn – 't Scheldt

903 Corn

Ook niet abnormaal zou u denken maar in diezelfde titel las ik ook dat Isabelle reeds eerder werd veroordeeld tot 25 jaar gevangenis voor een vroegere moord.

Onmiddellijk begon ik te rekenen en kwam tot het besluit dat Isabelle die eerste moord gepleegd had toen ze 8 jaar was. Ondenkbaar natuurlijk want zo werkt het ‘goed functionerende’ Belgische gerecht niet. Inderdaad.

Isabelle werd in 2000 veroordeeld tot 25 jaar voor haar eerste moord. Zeven jaar later, in 2007, ging ze fluitend de gevangenispoort uit. Goed gedrag (!). Isabelle mocht ‘beschikken’.
Nu heeft Isabelle samen met haar ‘vriendin’ een bejaard koppel omgebracht. Ze trokken een plastieken zak over het hoofd van de vrouw, maar dat duurde te lang en daarom werd het slachtoffer met een broeksriem bijkomend gewurgd. Daarna werd de echtgenoot van het slachtoffer eveneens gewurgd en begonnen zij hun zoektocht naar de buit. Ze doorzochten het ganse huis en vonden slechts enkele honderden euro’s.

Haar advocaat reageerde geschokt, las ik in mijn krant. Hij had Isabelle verdedigd in 2000 en had toen gezegd dat de moeder van Isabelle die eerste moord op haar geweten had. Ik ben niet zeker maar ik denk wel dat hier weer die ‘ongelukkige jeugd‘ van de dader een grote rol zal gespeeld hebben in zijn pleidooi.Heerlijke lektuur. Echt iets om de lente mee te vieren.

De laatste weken hebben we gezien hoe de Belgische justitie ‘perfect’ functioneert.
Hoe magistraten elkaar de huid vol schelden terwijl rechters de politici beschimpen die op hun beurt de magistratuur verantwoordelijk achten voor alles wat bij hen verkeerd gaat.

Daarom geef ik gratis deze tip: misschien kan men in elk gerechtshof een groot bord hangen met daarop een helpende leuze: ‘Altijd Sterk.
Dat klinkt nog mooier in het latijn: ‘Semper Fortis‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *