902 Even – 't Scheldt

902 Even

TONEEL?

Een beschamende vertoning: dat voerde Baff op. Lees daarover het verslag van een toneelliefhebber die ons vraagt niet meer naar het Baff te moeten gaan.
Dat dit vulgaire laag-bij-de-grondse de OCMW-voorzitster en schepen van de Stad Antwerpen niet stoort, is, haar kennende, haar zaak en die van de socialistische partij. Haar partijgenoot, de grootste ploert in de Belgische politiek (cfr. Knack), zal het evenmin storen.
Maar is Antwerpen niet meer waard dan dat onwelriekend mesthoopgedoe?
***
Wie wind zaait, zal onweer maaien
***
BOEKVERKOOP
Fnac, De Standaard Boekhandel, Eci weigeren het boek van Filip Dewinter Inch’Allah. De islamisering van Europa’ te verkopen. Even navraag bij de Wase Boekhandel in Sint-Niklaas. ‘Het boek verkoopt zeer goed, vooral dankzij het feit dat de andere boekhandels in Sint-Niklaas het boek niet willen verkopen. Voor ons is dat een goede zaak’.
Andere, soortgelijke politieke boeken, uitgegeven bv. door EPO, hebben ze wel in voorraad maar die verkopen niet.
***
Een vroege vogel vangt veel wormen
***
UNA VOCE PARTICULARE
De zangwedstrijd ‘Una Voce Particulare’ op de Nederlandse televisie is dit jaar door een Vlaming gewonnen.
De finale van de zangwedstrijd ‘Una Voce Particulare’: weer een uitzending om duimen en vingers af te likken. De kwaliteit van de deelnemende ‘liefhebbers’ was uitzonderlijk hoog.
De Mechelse Vlaming John Eeckeleers won met een schitterende vertolking van de aria ‘E Lucevan Le Stelle’ uit de opera ‘Tosca’ en hij mag zich nu de stem 2009 noemen of, de ‘Voce Particulare 2009′. Het buitenland waardeert blijkbaar meer de kwaliteit van OV‘s (Onbekende Vlamingen) dan de onbenullige VRT.
Hier kan je enkel kijken naar een slaapverwekkende en inhoudloze ‘Zevende Dag’ of naar een ziekelijk giechelende Frieda van Wijck in ‘De laatste show‘. Programma’s die vele Vlamingen al volledig hebben opgegeven. Na enkele gedurfde kijkbeurten was ook bij mij het geduld op. Gelukkig zijn er dankzij de digitale TV alternatieven.
Jacob Corneel
***
Aal is geen paling
***
ANTON VAN WILDERODE
De priester die voorging in de rouwdienst voor Toni Baert verwees in zijn homilie naar de Wase dichter Anton van Wilderode.
De kerk van St.-Jan de Evangelist in Melsele-Gaverland is een mooie kerk met prachtige brandglasramen.
De kerk liep helemaal vol voor de rouwdienst. Het koor werd geleid door Rudi, de tweelingbroer van Toni.
***
God betaalt alle weken niet maar hij betaalt eens op het eind
***
ZE FLEURT OP
Het terug te voorschijn komen van de meermaals gebuisde Yves Leterme is een opsteker voor ‘de frêle ex-minister Inge Vervotte, bijna een meisje nog…’ die door Luc van der Kelen in Het Laatste Nieuws treffend werd geschetst naar aanleiding van een stemming in het parlement. ‘Had ze zich nu nog onthouden, iedereen zou dat begrepen hebben. Ze zou dan consequent geweest zijn met zichzelf… Het ergste in de politiek is een politicus die zijn zelfrespect verliest’.
***
‘t Is een wijze man die maat ramen kan
***
AANGEKONDIGD AFSCHEID
In de omgeving van professor Eric Defoort wordt het zelfs niet meer fluisterend gezegd, maar hardop: Defoort zal in de herfst afscheid nemen van zijn overigens mislukt leiderschap van de VVB.
Daar de VVB nog niet helemaal kapot is blijft Peter de Roover
***
Uit liefde voor de ridder kust de vrouw de schildknaap

***
TROUW
In Vlaanderen is de krant Trouw nog onvoldoende gekend. De meeste krantenwinkels bieden de krant niet aan.
De hoofdredacteur Willem Schoonen over zijn krant: ‘Trouw is misschien wat mysterieus voor onbekenden; je moet de krant een paar maanden lezen om hem te leren kennen. En dat is tegenwoordig veel gevraagd. We gaan kijken of we daarin verbetering kunnen brengen. En we willen de tijd nemen om daarover van gedachten te wisselen, met bestaande en nieuwe lezers’.

Dat is heel andere taal dan die van de hoofdredacteurs van De Standaard, Gazet van Antwerpen, De Morgen waar alleen hun ego belangrijk is en een rol speelt.
***
Goede dienst bleef nooit onbeloond
***
DAVY BROCATUS
De geestelijke ‘minus habens’ van de holebi’s, Davy Brocatus, verklaarde: ‘Na veel nadenken besloot ik mij volledig te geven voor dit project’.
Merkwaardig.
Moet je ‘nadenken’ om zich te scharen achter de slogan ‘Tegen zinloos geweld’?
***
De witte rok maakt de molenaar niet

***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *