901Bril – 't Scheldt

901Bril

MEIN HEIMAT

Het Oostenrijkse dorpje Rappottenstein ligt dromerig tegen de grens met Tsjechië. Ze hebben daar echter een probleem. Al jaren kampen ze met een dalend inwonersaantal.
Om daaraan ‘paal’ en perk te stellen krijgen alle koppels die binnen de tien jaar kindjes kopen een stuk bouwgrond van 800 à 900 vierkante meter. Daarom denk ik eraan mijn jaarlijkse vakantie in een ‘productief’ daglicht te stellen en elk jaar een tijdje in dat dorp te gaan verblijven.Mijn Mitje is volledig akkoord. Zij komt uit een echte boerenfamilie waar grond de bepalende levensfactor was en aldus ook rijkdombepalend. Zij beweert dat ik met mijn ‘capaciteit’ na 3-4 jaar al minstens enkele hectaren kan bezitten. Ik ben de laatste om dat te ontkennen, de spreuk indachtig: Wij reizen om te leren.
Grüss Gott,
Landwirt Bavo
*
PENSIOENVOORUITZICHTEN
Nu wacht ik nog ongeduldiger dan vroeger op mijn pensionering. Kom ik gisteren bij de lokale vergadering van de ‘Boerenbond’ de Soit tegen. Soit is al 5 jaar gestopt met boeren en hij geniet volop van zijn pensioen.
Op mijn vraag hoe hij nu zijn dagen vult, zei hij: ‘Met jagen en poepen’.
Ah zo, en op wat jaag je dan?’, vroeg ik hem.
Droogjes antwoordde hij: ‘Op alles wat ik kan poepen’.
Boer Bavo
*
VERLIES EN WINST
VB verliest defensiespecialist? ‘Juist’, zegt Annick Buggenhout, ‘maar het VB krijgt er een knap mokke bij...’ voegde ze daaraan toe.
Annick stapt over van VLD naar VB.
‘De grond is beter bij het VB…’, meent ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *