901 Even – 't Scheldt

901 Even

HARTENKREET

Als je als journalist je niet meer kunt verbazen stop er dan mee. Geen cynisme!’, was de duidelijke boodschap (hartenkreet?) van zowel Lieve Blancquaert als Annemie Struyf bij de voorstelling van hun boek ‘Iemand’.
Uitgeverij Lannoo verdient in elk geval een pluim voor die prachtige uitgave.
***
Aan de vruchten kent men de boom
***
VOORUIT
In het Kunstencentrum Vooruit te Gent wordt de volgende 4 maanden elke dag het muzikaal sprookje van Sergej Prokofjev opgevoerd.
De regie is in handen van een overbekende politiechef. Hij staat ook in voor de drank tijdens en na het spektakel en zorgt voor persoonlijk transport naar huis als men teveel gedronken zou hebben.
Innige samenwerking met het schepencollege is reeds toegezegd. Er worden geen toegangsbiljetten verkocht, een ‘politiek correct gekleurde partijkaart‘ is voldoende. Deze mag elke kleur hebben maar moet wel rood zijn.
Peter en de wolf’ is de titel van het muzikaal sprookje.
Jacob Corneel
***
Het kalf volgt de koe
***
LINKS KLOOSTER
Op de persconferentie waar de expositie ‘Vrouwen van Vlaanderen’ werd voorgesteld, was ook een non van de abdij van Male aanwezig. Deze abdij is één van de drie locaties waar de tentoonstelling zal plaats vinden.In de hovingen van de abdij van Male wordt tweemaal per jaar een tuintentoonstelling gehouden
Er zijn in dat klooster nog 23 zusters, de jongste is 49 jaar. De nonnen zijn nog katholiek, verzekerde deze bruid van Jezus, maar er komen geen nieuwe nonnen meer bij. De abdij van Male staat bekend als een zeer extreem links progressief en feministisch bolwerk.
Ligt het daaraan dat jongere vrouwen het niet aantrekkelijk vinden in zo’n gemeenschap opgenomen te worden?
Adriaan van Gansen
***
Van de beste boom komen er ook vernepen vruchten
***
DE ARK
Misschien kan iemand de eigenaar van ‘De Ark’ in de Antwerpse haven vertellen dat er zoiets bestaat als een lichtreclame. Goed geplaatst zou die verhinderen dat mensen die zich naar De Ark begeven voor een receptie, huwelijksfeest, presentatie of wat dan ook, niet voorbij de zaak rijden.
***
‘t Is van een oude man dat men wijsheid leren kan
***
LUK LEMMENS
Luk Lemmens, jarenlang het boegbeeld van N-VA in Antwerpen, ligt onder vuur. Men duwt hem (voorlopig?) niet brutaal weg, maar men tracht hem weg te schuiven. Hoe succesvoller het N-VA in de peilingen oogt, hoe meer er zal geëlleboogd worden.
***
De plaats van de gier is niet naast de duif
***
PEN
Koen Meulenaere weer op zijn best in het weekblad Knack.
Over Paul Goossens: ‘het voorbeeld voor elke onafhankelijke journalist. Liet zich eerst jarenlang betalen door de socialisten, dan door de CVP… tussendoor door Patsy Sörensen… en uiteindelijk door liberaal premier Guy Verhofstadt… Geweldige journalist. Slaagde er als geen ander in om de oudste twee beroepen ter wereld te combineren…’
Dat zal in het blad ‘De Journalist’ zeker niet geciteerd worden.
***
Het is stil waar het nooit waait
***
AFWEZIG
Koen Meulenaere benadrukt in ‘Bladspiegel’, zijn column in Knack, dat de grote afwezige op de ‘meeting’ van De Morgen een zekere Yves Desmet was.
De hoofdredacteur notabene. Het met opzet verspreide negatieve ‘imago’ over de heer Christian van Thillo tartte de waarheid. Het bijzonder negatieve beeld kwam uit de redactielokalen van De Morgen. Die zijn dat gewoon.
Dankbaarheid jegens de heer Van Thillo om de al jaren verlieslijdende krant in leven te houden zit er niet in.
***
Ongelijke aard dient niet gepaard
***
POLITIELEUGENS
Messentrekkers, dieven, overvallers of inbrekers die de krant willen halen patrimoeten de locatie wel goed uitzoeken. De Antwerpse politie, geleid door een kortzichtige officier die gespecialiseerd is in het verdraaien van misdaadcijfers maar niet in het oplossen van misdaden, verzwijgt op de dagelijkse persconferentie zware criminaliteit. Zulke berichten mogen de krant niet halen is het devies. Het bevel daartoe kwam van ‘de grootste ploert in de Belgische politiek’ (Knack), ofte de Antwerpse dictatoriale burgemeester, Patrick Janssens.
***
Goed begin goed einde
***
VVB BEWEEGT
Op 14 maart kwamen de VVB-ers in Oudenaarde bijeen op hun Algemene Vergadering. Belangrijkste punt was wegens het afhaken van een groot aantal leden de verhoging van lidgeld.Nog steeds wordt door het dictatoriaal optreden van Peter de Roover, het aantal leden niet gepubliceerd. Voor hem is het ledenverlies een heuglijke gebeurtenis in het bestaan van het VVB. Net zoals het verdwijnen van het weekblad Punt voor hem een glorierijke erezaak was.
***
Het grootste paard van stal werkt veeltijds minst van al
***
IDIOTIE
Minister Vincent van Quickenborne doet een greep naar de titel ‘Idiootste parlementair van 2009′. Hij stelde voor om in restaurants nog uitsluitend per bankkaart te betalen. In zijn commentaar was Luc van der Kelen in Het Laatste Nieuws vernietigend: in de VSA zou zo iemand definitief van het politieke scherm verdwijnen!
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *