ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 900 Even – 't Scheldt

900 Even

NMBS-THALYS-ICE

Niet alleen de NMBS is een voorbeeld van slechte dienstverlening. Ook Thalys en ICE schitteren door een tekort aan eerbied voor de treinreiziger.

Thalys
stuurt berichten rond met voordelige tarieven. Maar meestal kan je of géén reis boeken en als het dan toch lukt, blijken de beschikbare biljetten met gunstaanbiedingen reeds ‘verkocht’ te zijn. Erg vervelend daarbij is dat je een detective moet inhuren om naar de dienst te telefo-neren want nergens is een telefoonnummer te vinden. Ze houden er niet van met klanten te praten: misschien houden ze überhaupt niet van klanten en is dat hun motto. Hebben ze bij Thalys dezelfde dikke nek als bij NMBS Rail 1?
Waarschijnlijk een reizende overdraagbare ziekte.(BM)
***
Een goed gelaat is de beste geleibrief
***
VERVOTTE
Inge Vervotte wil gaan studeren in Engeland. Dat is een heel verstandige beslissing want dan kan zij in de toekomst misschien toch over een of ander onderwerp meepraten. Zij heeft het niet gemakkelijk: zij wil kiezen tussen Oxford of Cambridge. Dat zijn universiteiten waar je toch een minimum aan hersenen moet hebben.

Inge
had een diepgaand gesprek met Frank Vandenbroucke. En wij die dachten dat zij vooral diepgaande gesprekken had met ene Yves Leterme…De SP.a-er Vandenbroucke vluchtte indertijd na het geldschandaal bij de socialisten naar Cambridge. Hij kan haar in elk geval helpen om geld te doen verdwijnen, zonder het daarom te verbranden… (Jacob Corneel)
***
Geen schoner gewaad dan een zedig gelaat
***
FARFELLE
Farfelle, de kledingzaak van Kelly Pfaff en Iske Oliviers, is officieel failliet verklaard door de Mechelse rechtbank. Wij meenden dat het zo goed ging met haar zaak. Of zij goede smaak en kennis van zaken had wat kleding betreft weten we niet en of Nijlen een geschikte plaats was om een exclusieve kledingzaak te beginnen is misschien ook fragwürdig.Goede smaak heeft zij wat eten betreft in elk geval: wij zagen haar onlangs in het voortreffelijke restaurant Het Fornuis waar wij uitgenodigd waren.
‘t Scheldt was geïnviteerd want dat kunnen wij ons niet veroorloven.
Maar een op de fles geraakte kledingzaak blijkbaar wel.
***
Men moet zijn mond naar spijzen en zijn handen naar werken zetten
***
JEAN-JACQUES
Wat is het verschil tussen het ongeval van Jean-Jacques de Gucht en een 24-jarige snotaap?Bij J-J trekt plotseling het wiel uit zichzelf naar links. De andere is gedrogeerd, dronken of slaapt. (Jacob Corneel)
***
HUIS MET AUTO
Ik zag in het VRT-nieuws dat een huis-verkoper bij de aankoop van een huis een auto schonk aan de koper. Iedereen weet dat er ook crisis is in de auto-sector.
En bij Opel, Saab, Volvo enz. groeit die crisis nog aan. Hopelijk zal men binnenkort bij de aankoop van een auto … een huis cadeau krijgen.
Jacob Corneel
***
De kat weet wel wat baard zij likt
***
GEERT HOSTE
Altijd genietbaar: de column ‘deweekvandevriese‘ in Het Laatste Nieuws. Geniet mee: ‘Smaakvol kun je Nekschots cartoons niet noemen en echt grappig zijn ze evenmin, maar dat is natuurlijk geen criterium – Geert Hoste trekt volle zalen...’Zelden werd Hoste zo raak geschetst. Hoste, die elke mop een kwartier op voorhand aankondigt en vijf minuten voor de clou – als die er al is – begint te lachen.Gregorius Nekschot heeft wél grappige spotprenten en hij durft tegen de draad in te gaan. Non-conformistisch en ongebonden. Hij is geen zolenlikker zoals Hoste. (BM)
***
Edel van hart is beter dan hoog van afkomst
***
BESPARINGEN
In dezelfde krant lazen wij een artikel over besparingen. ‘Chinezen besparen op maîtresses’.
Chinese zakenmannen besparen. Zij verminderen het aantal maîtresses.
Hoe de Wetstraatheren in Brussel besparen is voorlopig nog geheim.
***
Men kan geen kaalkop bij het haar vatten
***
TEMSAMANI
Het mooie (lichtge-)wicht uit Mechelen, Anissa Temsamani, heeft de SP.a de rug toegekeerd.
Ze werd zeer onlangs opgemerkt terwijl ze in een chique restaurant aan het smullen was met een zekere Patrick Dewael.Men verzekert ons dat het gesprek niets met politiek te maken had.
***
Een vliegende kraai vindt altijd wat
***
NIEUWE BRIL
Robert Voorhamme, de socialistische schepen van Onderwijs van de stad Antwerpen, is een man die net als zijn collega van de CD&V, Marc van Peel, zijn partij in Antwerpen van de ene nederlaag naar de andere leidde.Bij beiden gaf het geen aanleiding tot enige discretie of bescheidenheid. Integendeel hun drankvermogen werd nog uitgebreider.Voorhamme heeft sinds kort een nieuwe bril. Dat zou aanleiding kunnen zijn tot een beter zicht op de wereld rond hem.
Stel je voor dat hij vaststelt dat hij geen kiezers meer ziet.En erger, de kans zit erin dat hij ook het verschil leert tussen een getrouwde vrouw en een niet-gehuwde. Een die ‘vrij’ is zoals men zegt.
***
Wacht u voor een man met twee aangezichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *