899 Bril – 't Scheldt

899 Bril

Als boer juich ik toe dat Anja van dieren en de natuur houdt. Zegt ze. Op Internet las ik: ‘Anja was een lastig kind. Ze groeide met haar zuster op in een warm, open arbeidersgezin. Een grootvader overleefde de nazi-kampen, moeder is huisvrouw, vader werkt in ploegendienst in een Antwerps petrochemisch bedrijf… Ze werd een antifascistische punkster en hing tussen de drugverslaafde daklozen rond op de Antwerpse Groenplaats en in kraakpanden. Ze leerde op straat te overleven. Daarna volgde de jeugdrechtbank en plaatsing in jeugdinstellingen’.

Reden voor de Vredesactie dit vuur- en lichtgevend persoontje in de bloemetjes te zetten. Progressief, punk, drugs enz… Aan mij is het niet besteed.

Anja heeft een nieuw ideaal: ze vecht nu tegen de kernindustrie. Laat ons hopen dat ze die installaties niet in de fik steekt. Als het aan haar ligt, zitten we binnenkort met dikke trui en geitenwollen sokken aan de open haard.

Als we hout gaan stoken, staat dan binnenkort Anja op straat te betogen voor het bomenbehoud? Gaan we dan weer ‘turf steken’ om toch een warmtebron te hebben?Zo blijven ze bezig die ‘groene maatschappij-hervormers’.

Zo evolueren wij allemaal terug naar ‘AF’, waar we niet zoals bij het ‘Monopolyspel‘ 200 euro incasseren maar gewoon moeten oppassen dat zij ons niet in ‘het gevang’ willen steken, zonder die overbekende vrijkaart: ‘Verlaat de gevangenis, zonder te betalen‘. Want die vrijkaart is voor Anja.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *