898 Even – 't Scheldt

898 Even

EVEN OMKEREN

Ik las in de kranten dat het befaamde ‘Zilverfonds‘ niet meer gespijsd wordt. Is er ooit iets in gekomen?
Misschien kunnen we het eens omkeren en vragen aan de zwarte negertjes om hun ‘zilverpapier’ bij te houden en naar ons te sturen.
Dan hebben we toch iets dat we in dat lege fonds kunnen storten.
Jacob Corneel
***
Uit de overvloed des harten spreekt de mond
***
DUISTERE TIJDEN
De Nederlandse economie is in volle recessie, net zoals in België en de rest van Europa.
In Nederland is men tot het besluit gekomen dat men minstens € 20 miljard zal moeten besparen als men een geloofwaardige begroting wil presenteren.
Hier in België is men nog aan het bekomen van de ‘Fortis-soap’
.
De belabberde economie, de dalende koopkracht worden niet aangepakt. Men moet dringend bezuinigen. Dit is een héét hangijzer. Het Zuiden van dit land is gewend aan tekorten en ziet daar dus geen graten in om nog maar eens een negatieve begroting in elkaar te sjoemelen. Vlaanderen zal, traditiegetrouw, weer worden verplicht slaafs te volgen en de kinderen van onze kinderen worden dus wéér opgezadeld met een miljardenschuld.
Die wordt gemakkelijkheidhalve bijgeteld bij de uitstaande miljardenschuld.Het enige positieve aan dit gebeuren is het feit dat zulk een begroting dit apenland nog vlugger naar het failliet zal doen stevenen.Jezuïet Van Rompuy zou wel eens de ‘laatste premier’ van dit terminaal ziek land kunnen zijn. Dat is tenminste een lichtpunt in deze duistere tijden.
Jacob Corneel
***
‘t Is kwaad kammen waar geen haar is
***

KEN UZELF
Yves Desmet, het zelfverklaard orakel van de De Morgen, schrijft af en toe raak. Over Anne De Baetzelier die getekend heeft voor de LDD (Lijst Dedecker) dat zij best als campag-neslogan kan gebruiken: ‘Sois belle et tais-toi’.
Vervang ‘belle’ door ‘laid’ en je krijgt een levensmotto dat wonderwel past bij… Yves Desmet.
Jacob Corneel
***
Eén daad maakt geen deugd
***
AFRIKA! AFRIKA!
Kwaliteit kent geen grenzen. De Zeikerskrant De Standaard geeft bij elk nieuw abonnement 2 gratis tickets voor “Afrika! Afrika!”.
Zo kan u tegelijk kennismaken met hun allernieuwste communicatiemiddel: de TamTam. Geldig tot 5 maart want dan gaan ze leren tellen tot 10… om hun GSM te kunnen gebruiken.
Jacob Corneel
***
NIEUWE LAY-OUT
De Gazet van Antwerpen heeft een nieuwe lay-out. Nou ja, nieuw? Grote foto’s en veel kleur. Een echt mannekensblad. Een Spaans reclamebureau gaf duurbetaalde raad: maar het uitzicht van de Gazet van Antwerpen is een kopie van het gratis blad Metro waarvan Rademakers vroeger hoofdredacteur was. De grote foto’s dienen waarschijnlijk om minder tekst te geven want veel journalisten worden betaald per lijn. Vanaf volgende maand, als de foto’s nog wat groter worden, zullen de schrijvers per woord gehonoreerd worden.
Ondertussen blijft de oplage van Gazet van Antwerpen achteruitgaan. De afschuwelijke ‘lay-out’ zal zeker bijdragen tot nog verdere afslanking. Die lay-out wordt nu al in verschillende scholen als voorbeeld gesteld hoe het niet moet.
***
Onbekend is onbenijd
***
PLOERT
Volgens van Dale is een ploert, ‘een onbeschaamde, poenige vent’. Poenig is volgens de-zelfde bron ‘dikdoenerig, patsig’.
patrEen tweede betekenis van ploert is ‘burgerlijk, bekrompen per-soon zonder ontwikkeling of geest, onedel mens, schoft, gemene kerel’.
De omschrijvingen die van Dale geeft liegen er niet om. Koen Meulenaere weegt zijn woorden en hij beheerst de Nederlandse taal. Hij verzorgt over drie bladzijden de meest gelezen rubriek in het weekblad Knack. U vindt zijn Bladspiegel achteraan in elk nummer.
In Knack nr 8 van 18/2/2009 schrijft Koen Meulenaere: ‘De grootste ploert uit de Belgische politieke geschiedenis, zo is Patrick Janssens in deze rubriek al genoemd, en dat zal niet ver naast de waarheid zijn geweest…’Deze ploert is de vlaggenwimpel van de socialisten bij de volgende verkiezingen.
Zou ‘Stem voor de ploert‘ een geschikte verkiezingsslogan zijn?
Of ‘Wij socialisten zijn fier deze ploert op onze lijst te hebben’.
Adriaan van Gansen
***
Hij heeft kromme vingers
***
VVB
Het hoofdbestuur spreekt zich gedurig tegen. Eerst stelt men in het kaderblad dat er maar 125 leden hun lidmaatschap niet hernieuwden. Dan stelt men in een mededeling dat het er 350 zijn. Dat is 9 % van het aantal leden.De zeer overzichtelijke statistieken van voorheen worden niet meer ter beschikking gesteld van de plaatselijke bestuursleden.
Nu blijkt dat er nog 3 880 leden zouden zijn.
Op 31/12/07 waren er 5 050 leden, dus is er een verlies van 1 170 leden.Men ziet zo dat het hoofdbestuur in samenwerking met het secretariaat de ledenaantallen manipuleert.
En niet alleen de ledenaantallen, ook de activiteitenverslagen worden ‘communistisch aangepast’.
Een bekende ‘linkse‘ manipulatie…
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *