897 Even – 't Scheldt

897 Even

NORMEN EN WAARDEN

Zin voor humor hebben ze wel bij de plaatselijke vuurrode kleurzender ATV. Ze lieten hun huisgod, Karl Apers, een debat leiden over ‘Normen en waarden’.
Van galgenhumor gesproken: daar weten ze bij ATV iets van. Eén van de onbeschoftste tv-moderators net over wat de man niet heeft – nor-en en waarden – een debat laten leiden.
***
De ogen van de zieke kunnen geen licht verdragen
***
STADSPARK BESCHERMD
De Open VLD-minister Dirk van Mechelen wil het stadspark van Antwerpen beschermen door het als monument te laten klasseren.
Een goede beslissing van deze minister.
Tegelijkertijd een meer dan verdiende stamp onder het zitvlak van een zwijmelende schepen Van Campenhout.
***
Men ziet geen kraaien met ooievaars vliegen
***
GEEN CIJFERS
De reactie van de VVB (Vlaamse Volksbeweging) over ons bericht over het dramatische ledenverlies was te voorspellen: onze cijfers zijn niet juist.
Er zijn ‘slechts’ 350 leden minder of 9 %.
Om te verhinderen dat zou bewezen worden dat het ledenverlies nog veel hoger ligt, worden de cijfers niet meer ter beschikking gesteld van de bestuursleden.
Handig bedacht.
Eerst maakte de VVB bekend dat er maar 130 leden minder waren, daarna steeg het aantal tot 350. Op die manier zal uiteindelijk het juiste cijfer – een flink eind boven de 1 000 – toch nog bereikt worden.
***
De braadpan wil boven het gebraad wezen
***
PAUS-PROTEST
Zij die in verband met de uitlatingen van bisschop Richard Williamson over de holocaust willen protesteren moeten achteraan in de rij aanschuiven, deelde het Vaticaan mee.
***
Wie zijn snaren te hoog spant doet ze springen
***
MIA-PRIJZEN
Omdat hij – vindt hij – niet genoeg prijzen kreeg, toonde Tom Barman wie hij werkelijk was: een onverdraagzame, onbeschofte, arrogante nietsnut. Hij vond het nodig luid te protesteren gedurende de tv-uitzending.
Niet verwonderlijk dat deze paljas zo goed bevriend is met de dictator van het stadhuis.
***
Als niet komt tot iet, kent iet zichzelve niet
***
ZATTE SCHEPEN
Plezante reacties ontvingen wij met het artikel over de zatte schepen van de stad Antwerpen.
Je moet je niet afvragen wie het zou zijn – die meer zatte dan nuchtere schepen – maar wel wie het niet kan zijn…’
***
BLEITER BERT
Hij is weer bezig, Bert den Bleiter. Het houdt niet op! Eerder al viel de balletschool van het Ballet van Vlaanderen en de Beethovenacademie onder zijn subsidiehakbijl en bijna het Raamtheater. Dit werd uiteindelijk toch opgedoekt, maar dat is een ander verhaal.
Rataplan is nu aan de beurt. Het is een mooie, indrukwekkende lijst: Rataplan Borgerhout, Festival van Vlaanderen/Mechelen en Festival van Vlaanderen/Limburg, kunstencentrum De Werf in Brugge, Le petite Bande (Leuven) van Sigiswald Kuijken…Als dat allemaal verdwenen is, is het juni.
Dan verdwijnt waarschijnlijk ook hij. En met hem zijn commissie van de stompzinnige dwazen.
***
Schone woorden maken de kool niet vet
***
EIGEN BANKEN EERST
Een verstandig nationalisme zegt: Neen – Non. De neen-stemming betreffende de verkoop van Fortis kan men eenvoudig overzetten naar een stem van de gewone man t.o.v. de regering. Dat vertrouwen is al lang weg.
In Vlaanderen is men deze regering kotsbeu.
De Fortis-stemming is een uiting van gezond en verstandig nationalisme.
De kans is groot dat op 7 juni hetzelfde resultaat in de stembusuitslag te zien is. Onafgezien daarvan: een regering die geen meerderheid heeft langs Vlaamse kant zou hier niet levensvatbaar mogen zijn.
Jacob Corneel
***
Woorden vullen geen zakken
***
DEN TIR
Wij vermeldden dat niet minder dan 20 van de 25 winkels in het Patrick Interlock-centrum, ook nog Winkelcentrum Den Tir genaamd, hun deuren gaan sluiten. Dat moest zijn 15 misschien zelfs 16, van de 20 ofte 80 %. De naakte ontslagen zijn ondertussen al verzonden en het afgedankte winkelpersoneel is op zoek naar werk.
De burgemeester die zo blufte met het zinloze project zal hen geen werk verschaffen.
Wat werkverschaffing betreft gaat hij liever op zoek naar een griet in Brussel.
***
Alle begin heeft een einde
***
VERKEERD VOLKSLIED
De Belgische voetbal-bond en blunders, het was weer van dat. Voor aanvang van de vriendschappelijke interland tegen Slovenië werd het volkslied van Slowakije ten gehore gebracht. De bezoekers waren zodanig op hun teen getrapt dat zij de ceremonie voor de start van de tweede helft nog eens lieten overdoen. Gelukkig met ditmaal de Sloveense hymne.
J.P.
***
Elk gape naar zijn mond groot is

***
BRIEF VAN LEZER
Uw commentaar over de publiciteit van De Standaard. Inderdaad, met U vind ik het een schande dat een zelfverklaarde kwaliteitskrant zich wentelt in de urine…’, schrijft ons Marc Storme.
***
Vijands mond spreekt zelden goed

***
MADAME ABORTUS
Annick de Ridder (Open VLD) is boos op ons. En zij bazuint dat uit. Het is een goed teken dat ons blad boze reacties krijgt. Mevrouw (juffrouw?) De Ridder vreest voor haar plaats op de Open VLD-lijst. Dat ligt niet aan ons. Het is wel laat dat zij daar nu aan denkt. Misschien eens voor de spiegel gaan staan. En nadenken.
Kan zij ons helpen wie er bedoeld wordt met de bijnaam ‘Madame Abortus’? Wij vroegen het Ludo van Campenhout maar die wilde niet antwoorden. Ook die is boos op ons.
***
De tong is oorzaak van veel kwaad
***
OOK BOOS
Nog iemand die boos is, zodanig zelfs dat die opgeblazen kikker zich veroorlooft om een dienst aan te vallen die persknipsels rondstuurt. Die dienst citeerde ons bericht over het ledenverlies van de VVB en dat kan Peter de Roover niet verdragen.
En dan werd pas bekend dat het ledenverlies bij de VVB niet 1 000 is, zoals wij meldden, maar 1 949, bijna twee duizend.
***
Ledige handen, ledige tanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *