ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 896 Even – 't Scheldt

896 Even

 

DE GOD IS TERUG
Alsof er niets is gebeurd presenteerde de God van ATV, Karl Apers, terug het programma Wakker op Zondag.
Hoe onbeschofter, hoe meer dat men in de watten wordt gelegd? Is dat het motto van ATV-voorzitter Van Geel?
***
Waar klappen goed is, is zwijgen nog beter
***
SPONSORS
Er zijn sponsors en er zijn andere sponsors. Beiden kunnen uitblinken door een belangloos mecenaat en toch erg verschillend zijn. De ene sponsor doneert vanuit een eerlijk verdiende en rijk beloonde inspanning (werken).
Een andere haalt zijn geld uit een soms minder duidelijke bron maar strooit er even vrijgevig mee rond.
Als bij deze laatste plots sommige duistere zaken duidelijk naar buiten worden gebracht, dan krijgt alles wat hij gaf een nare bijsmaak.
Hij komt dan in het nieuws op een minder prettige manier dan hij zou wensen. Maar hij wordt dan wel nieuws… deelmakend van een gegeven dat aan de gemeenschap moet vermeld worden, hoe erg het ook moge wezen.
Sponsoring is alleen dan aanvaardbaar als de sponsor naamloos wil blijven.
Als dat niet het geval is, dan is er van sponsoring geen sprake maar moet het verkoop of betaalde reclame genoemd worden.
Jacob Corneel
***
Zonder geld, zonder vrienden
***
VERSTANDIGE NIELS
Niels Albert kon zijn geluk uiteraard niet op met het behalen van zijn eerste wereldkampioenschapstitel. En terecht.
Nog indrukwekkender was hij met zijn repliek op de uitnodiging van Bert Sp-Anciaux.
Michel Wuyts, sportverslaggever vroeg hem of hij daar aanwezig zou zijn. De clevere Niels antwoordde: ‘Zeker en vast niet. Ik ga niet naar een man die onze sport eerst in de grond boort, en dan nadien mee in mijn schijnwerpers wilt gaan staan’.
Dat antwoord kan tellen.
Of bleit-minister Anciaux dat hoorde is niet zeker. Maar vermoedelijk is hij heel intens op zoek naar welke partij hij kan overlopen…
Veel keus is er niet meer.
Jacob Corneel
***
Botten blijven platvis
***
BROCATUS (de verkeerde)
De gatlikkende Antwerpse pers vond het de moeite niet om aan het incident tussen Karl Apers en schepen Bungeneers aandacht te schenken.
Evenmin vonden de ogendienaars ofte Antwerpse journalisten het verdwijnen – met klikken en klakken buitengegooid – van Davy Brocatus (de verkeerde, niet Marcel van onze redactie, maar wel die van de holebi’s) uit het kabinet van schepen Ludo van Campenhout de moeite van het vermelden waard. De slaafse journalisten gingen ook niet op zoek naar de reden van het op staande voet aan de deur zetten van de holebi-propagandist. Davy Brocatus moet zich niet zoals zijn voorganger naar één der café’s in Borgerhout begeven om met de vorige buitengegooide – drankschuit De Leeuw – samen de bloemetjes buiten te zetten.
Van Campenhout voelde zich verplicht de homo als persoonlijk secretaris in het parlement aan te stellen.
Wat zou daar de reden voor kunnen zijn?
***
Zulke man, zulke vis
***
DRONKEN SCHEPEN
Elke avond hetzelfde scenario: een ladderzatte schepen, in zijn dienstwagen van de Stad Antwerpen ondersteunend moeten opladen en naar huis voeren.
Naar huis? Op geen enkel adres blijft de schepen lang gehuisvest. Na enkele maanden wordt hij buitengebonjourd. Of het nu een (vrouwelijk) parlementslid is, een (mannelijk) OCMW-raadslid of een kroegserveuse: buiten vliegt hij.
Zijn laatste asiel heeft hij nu gevonden bij een ex-baruitbaatster. Hoe lang dat gaat duren mag Joost weten.
Zelden heeft een chauffeur van de stad Antwerpen zoveel overuren te doen als deze. Elke avond een compleet verzopen schepen van de ene drankgelegenheid naar de andere R&B-bar te voeren en dan naar een volgende bar en nog een, om tenslotte het wrak binnen te helpen.
Voor de burgemeester is het geen probleem: hoe zatter de schepen, hoe onbekwamer. De verkiezingen naderen en van zo’n tegenstrever moet de burgemeester geen angst hebben.
***
Die veel kluift verliest grote brokken
***
HET SUKSES VAN JANSSENS
Hij bluft er zo gaarne mee, burgemeester Patrick Interlock over den Tir, het winkelcentrum aan de St-Bernardsesteenweg te Antwerpen. Wij meldden reeds dat er enkele winkels (6 van de 25) naar betere oorden trek-ken. Ondertussen zijn dat er 20 van de 25.
En maar bluffen…
***
Er zijn geen erger doven dan die niet horen willen
***
DE ULTIEME HALLUCINATIE
Het enige Vlaams Huis in Brussel, De Ultieme Hallucinatie aan de Koningstraat, staat te koop. Een prachtig herenhuis in Art Déco-stijl.
De eigenaar wenst daar niet te blijven, de buurt is te onveilig geworden.
Heeft hij misschien heimwee naar zijn vroegere kroeg, De Blauwe Schuit in Leuven? Gemakkelijk zal de eigenaar het niet hebben om zijn Ultieme te verkopen: vraagprijs is is eerder hallucinant: drie miljoen euro.
De liberaal-gezinde patroon blijft liberaal maar heeft zich wel bekeerd tot de LDD.
***
De kok zal zelden honger lijden
***
ONE LINER
Wie dicht genoeg bij Louis Tobback stond op de SP.a-bijeenkomst hoorde het hem duidelijk vragen toen over Bert Anciaux werd gesproken: ‘Welke idioot heeft er hem in godsnaam gezegd dat hij welkom was bij ons?’
Het was het duidelijkste ‘statement’ over Bert Anciaux.
***
In het land der blinden is éénoog koning
***
SLACHTING IN OPEN VLD
Sinds advocaat Luyckx zijn carrière opbouwt bij de Open VLD worden de messen geslepen. Er is weinig kans dat Ludo van Campenhout nog een verkiesbare plaats op de lijst zal krijgen bij de nakende verkiezingen, als hij er al een krijgt.
Eenzelfde lot zou zijn ex-vriendinnetje Annick Deridder kunnen ondergaan.
Wie echter ook buiten spel dreigt te worden gezet is de burgemeester van Aartselaar, Marc van den Abeelen.
Die heeft als een der weinige burgemeesters in Vlaanderen de volstrekte meerderheid in zijn gemeente.
Zo veel zijn er niet met dat resultaat.
***
Elk wil de boter op zijn koek hebben
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *