896 Bril – 't Scheldt

896 Bril

vrijscène deze boom ‘wereldberoemd’ maakte.

Vanuit gans Vlaanderen zakken ze af naar de Kempen op zoek naar die boom. Het is zelfs verwonderlijk dat Jan Bleyenberg, pr van de NMBS, nog niet heeft medegedeeld dat er een speciale trein werd ingelegd die elke dag vanuit Hasselt, Brussel en Gent naar Retie werd ingelegd.
Maar vanaf nu moet je niet meer naar Retie. In mijn uitgestrekt bos staan verschillende exemplaren die evenwaardig zijn. Om die reden nodig ik iedereen uit om ze te komen zoeken. Mijn adres kan je vinden in een krantje van 2003.
Je kan die bomen makkelijk herkennen omdat er voor elke daad een inkerving in de bast is gemarkeerd.
Er zijn bomen met minstens 4-5 inkervingen. Iedereen die op mijn domein een foto kan nemen van een bospoeper-boom en aan mij of aan mijn Mitje kan tonen krijgt zes gratis eieren en een lap hesp.
Diegene die de boom met 15 inkervingen vindt krijgt een volledig speenvarken en een mes om gratis te kerven.
Zo wil ik mijn steentje bijdragen voor gezonde ontspanning. Het heeft te lang geduurd dat er voor de Kempen een ernstige, goed doordachte promotiecampagne werd ontworpen. Al mijn buren doen mee aan de actie. Ze reageerden entoesiast toen in hen mijn idee vertelde. Boer Charel schenkt elke winnaar zelfs een emmer melk en boer Wannes geeft een zak grote polderaardappelen en een kilo wortelen. Om stoemp te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *