895 Even – 't Scheldt

895 Even

SUCCESVOL

De meest succesvolle politieke nieuwjaarsparty was die van LDD. In een stampvolle dancing Carré werd het nieuwe jaar beloftevol ingezet.
In Antwerpen is het koffiedik kijken hoe de lijst LDD zal samengesteld zijn. Maar daar beslist alleen Jean-Marie Dedecker over.
Die heeft een hoofd.
***
Bij harde heren worden de knechten goed
***
SP.a
Van alle woordcombinaties over de afkorting SP.a is die van Jan Segers in Het Laatste Nieuws (14/1) wel de meest markante:
‘Ik hoop dat ik mij vergis, maar ik vrees dat het nieuwe verbond tussen Bert Anciaux en Caroline Gennez een sp.a is, een Sterk Problematische Alliantie’.
***
Zo lang de ezel zakken draagt heeft hem de mulder lief
***
VVB-NIEUWS
Het door ons voorspelde ledenverlies bij de VVB is groter dan verwacht. Zo groot zelfs dat de leiding van VVB besloten heeft de cijfers niet meer toegankelijk te maken voor de leden. De bestuursleden van een afdeling kunnen alleen nog de ledencijfers oproepen van hun eigen afdeling. Niet zoals vroeger ook die van andere afdelingen.
Je kan dat communistisch of naar keuze een nazistisch ingestelde communicatiemanier noemen: verzwijgen wat je niet wil dat anderen te weten komen.
Democratische ingesteldheid is iets anders, maar met Peter de Roover aan het stuur is er van democratie geen sprake meer. Alles moet in de door hem gekozen richting wijzen. Voor kritiek is er geen plaats. En daarover berichten is helemaal uit den boze.
Zelf kritiek leveren op regering, parlement en kamerleden is wel het voorrecht van de VVB-top.
Als moderator schuimt Peter de Roover de afdelingen af. Hij, noch advocaat Paul Doevenspeck, schamen zich om op een podium te staan. Beiden waren de doodgravers van het weekblad Punt. Het vroegtijdig verdwijnen van dat blad heeft diepe wonden geslagen en het verhindert zelfs elk nieuw initiatief. De lichtzinnigheid van hun aanpak van Punt zal nog ettelijke jaren zijn nefaste invloed hebben op de uitgave van een nieuw Vlaams opinieblad.
De Roover manipuleert Eric Defoort, de voorzitter van VVB. Diens interview in het weekblad Knack heeft diepe wonden geslagen. Bijna een derde van de VVB-leden hebben hun lidmaatschap niet vernieuwd.
Noch Eric Defoort, noch Peter de Roover vinden dat het enorme verlies aan leden een afkeuring van hun beleid is en zij blijven dus op post.
Tot er überhaupt geen leden meer zijn?
***
De vuilste varkens willen in het schoonste stro slapen***BIG BANG
Het grootste mysterie van de wereld is het ontstaan van de Big Bang. Het grootste mysterie in dit land is het al dan niet aanwezige verstand van ene Bert Anciaux. Van beiden mysteries is de oorsprong ongekend.
Zowel Fred Erdman (SP.a) als Eric van Rompuy (CD&V) leverden ongezouten en terechte kritiek op de ministeriële bleiter Anciaux.
Jacob Corneel
***
De klok luiden maar niet schaften
***
STRIPS
Zondag 22/3, van 10 tot 17 uur, richt de vzw De Stripvrienden hun negende internationale strip-, cd-, dvd- en platenbeurs in, sportzaal Schijnpoort, Schijnpoortweg 55, Antwerpen, naast het Sportpaleis.
Dit jaar zullen er, naast het grote assortiment strips, cd’s, dvd’s en vinylplaten ook leesboeken te koop worden aangeboden. In totaal kunnen de liefhebbers een keuze maken uit meer dan 2 000 titels nieuw- en tweedehandsmateriaal. Meer dan 20 tekenaars tekenen hun werken.
Meer inlichtingen: www.stripsmeteenhart.org
***
Geven met de warme hand
***
DE ENE… Eggermont is de andere niet

Eggermont (Guy) werkte jaren op het VB-secretariaat aan de Amerikalei in Antwerpen tot een hartcrisis hem velde. Na operatie besloot hij in Herentals het VB op te bouwen.
Jef Eggermont, broer van Guy, is al jaren propagandist in de VVB. Hij is ook politiek actief, maar dan in het N-VA. Sinds kort op brugpensioen helpt hij op het secretariaat van de VVB in Berchem elke dinsdag papieren leeuwen-vlaggetjes vastplakken op een houten stokje. Niet minder dan veertigduizend moeten er tegen de Ronde van Vlaanderen gekleefd zijn. Die worden die dag gratis uitgedeeld en zo komt het dat de grote koers zwart en geel gekleurd is. Niet verwonderlijk dat elke dinsdag een tiental vrijwilligers die papieren leeuwtjes aan het kleven zijn.
***
Op zijn gemak komt men ook ver
***
BETER ZWIJGEN
VVB-Antwerpen had Gui Celen, ex-Marnixvoorzitter, gevraagd om de feestrede op hun nieuwjaarsreceptie te houden. Diens ‘gezaag’ was even slecht als het ‘gezang’ van de grijsaard die even daarna aan de micro ging staan en ‘Lied van mijn land trachtte te zingen.
***
Spreken is zilver, zwijgen is goud
***
NIET ERG KATHOLIEK
Danneels, kardinaal, blijft gelovigen uit de kerk jagen. Elk middel grijpt hij aan om Vlamingen te kwetsen en te beledigen.
De puinhoop die deze aartsbisschop achterlaat kan niet groter worden.
Iets aarts heeft deze bisschop toch wel: aartsdom.
***
Hovaardij zonder goed is een lichaam zonder voet
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *