895 Bavo – 't Scheldt

895 Bavo

NAMEN NOEMEN

Mijn Mitje is in hogere sferen. Dat is al een tijd zo, sinds ze de prachtige BBC-documentaire over “Wild China” heeft gezien. Het gedeelte over Tibet heeft haar naar hogere sferen getild en sindsdien heeft ze een diep-religieus gevoel gekregen.
Ze las onlangs in de krant dat Marokko een verbod oplegt aan alle Marokkanen, waar
ook ter wereld, om hun kinderen een naam te geven die op hun verbodslijst staat. Die lijst verbood om Westerse namen te gebruiken en nu werd die lijst zeer onlangs uitgebreid met Berberse namen. Die zijn dus ook ten strengste verboden.
Erg dictatoriaal en met een racistische inslag vind ik.
Erger echter is dat mijn Mitje nu ook onze dieren wil hernoemen of herdopen.
Mijn gevoel verplicht me daartoe”, zei ze. En dus zo geschiedde.
Bles, onze prachtige merrie, kreeg de naam Fatima terwijl Kobbe, de koe die elke dag véél melk produceert, Amani wordt genoemd (zonder r). En zo gaat dat voort… Elk schaap krijgt een naam, en ook de kippen en ganzen zullen naar een nieuwe naam moeten luisteren. Ik laat ze maar doen.
Want ik moest wel even heimelijk lachen als mijn Mitje in haar geestdrift ook ons varken een andere naam gaf. Onze zwaargebouwde Bromsnork heet vanaf nu Mohammed.
***
CELLEN OF STALLEN
De kranten hebben uitgerekend dat elke nieuwe gevangeniscel 150 000 € kost. Voor dat geld kan ik een moderne stal voor mijn koetjes en kalfjes zetten. Met een panoramisch dak en airconditioning. Aangepaste muziekvoorziening zal dan zorgen voor een stimulatie van de melkproductie. En als ik dan nog geld over heb… laat ik ze in de zomer vrij rondlopen… met een enkelband.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *