894 Even-naaste – 't Scheldt

894 Even-naaste

ERDOGAN: GEMISTE KANSDe Turkse premier Erdogan bracht een bezoek aan Hasselt en mocht daar een tienduizend Turkse Aziaten toespreken. Vlaanderen kan men geen tekort aan gastvrijheid verwijten.

Het is jammer dat Steve Stevaert, SP.a-gouverneur van Limburg, de gelegenheid niet te baat genomen heeft om aan Erdogan de teruggave te vragen van de Aya Sofia-basiliek die islamitische Turken zich toegeëigend hebben.
Een gemiste kans!
***
Men lokt geen haviken met lege handen
***
PLATTE WENDYBV Wendy van Wanten dagvaardde enige tijd terug De Persgroep wegens negatieve berichtgeving en zogeheten inbreuken in haar privéleven in Het Laatste Nieuws en Dag Allemaal.
De mislukte diva was echter niet te beroerd om op het gala van de Gouden Schoen, een organisatie van Het Laatste Nieuws, met haar Franske de show te komen stelen.
J.P.
***
Laat de linkerhand niet weten wat de rechter doet
***
SPD-NEDERLAAGIn de Duitse deelstaat Hessen is de SPD zwaar afgestraft. Hessen, met Frankfurt als bekendste stad van deze rijke deelstaat. De SPD zakte van 36,7 % naar 23,8 % (-12,9 %). Lichte winst voor CDU en grote winst voor de FDP.
De SPD verliest als gevolg van leugenachtige kiesbeloftes.
***
Die al te hard snuit, die bloedt de neus
***WIJ ZIJN BEREIDT…U mogelijke informatie c.q. vragen te beantwoorden om u alle vragen die u heeft te kunnen beantwoorden kunnen stellen die u wenst op onze routen… Het snelst zal de gediende de eerste zijn!…
Dat zullen wij in elk geval niet zijn, hoe verleidelijk deze uitnodiging van Catherine Courtois namens Locaboat Holidays ook lijkt.
***
Tussen hand en tand  wordt menig ding te schand
***TITANEN ON TOURDan is het initiatief van de Kaltblutzucht und Sport-verein Brück e.V. Flaeming heel wat interessanter en bovendien in correct Nederlands.
Flaeming is een streek ten zuiden van Berlijn.
Op 2 mei is er een feestelijke zitting in het stadhuis van Brugge waar het evenement wordt voorgesteld en de dag daarna, op 3 mei, vertrekken vanuit Brugge voor een tocht van 1 100 km de door koudbloedpaarden getrokken huifkarren naar Brück.
De feestelijke intrede grijpt plaats op 27 juni in de Titanenrenbaan in Brück.
www.titanen-on-tour.eu
Zie ook verder in dit nummer een geïllustreerd artikel.
***
Waar het hart van vol is, vloeit de mond van over
***BESPARINGENDe sportjournalisten van Gazet van Antwerpen kregen een nota van Gert Gysen die verwijst naar een uitspraak van Goethe: ‘In der Beschränkung zeigt sich der Meister’. ‘Beste medewerk-(st)er… ook wij ontsnappen niet aan een aantal besparingsmaatregelen. Voor de sportredactie is dat in de eerste plaats een besparing op het papierverbruik. Wat we gaan doen, is het aantal pagina’s terugschroeven’.
De dinsdag-, woensdag- en zaterdagkrant: telkens inkrimping van 6 naar 4 bladzijden.
De ‘besparing’ is een rechtstreeks gevolg van de dalende verkoopcijfers. En die daling is het gevolg van hoe slecht de krant is geworden. Maar tot die slotsom zijn ze nog niet gekomen.
***
Men moet de schouders buigen naar het juk
***OVERLEDENZowel de website van VRT als die van Gazet van Antwerpen meldden op 22/1 dat koningin Fabiola was overleden. Dat bleek niet het geval. Meestal zijn ze bij de Frut dagen te laat.
Is dit één van maatregelen om een ‘scoop’ te hebben?
Origineel was het wel.
***
Hoe hoger hart, hoe lager ziel
***CD&V RECEPTIEOp de nieuwjaarsreceptie van CD&V Antwerpen viel de figuur van advocaat en beroemd-beruchte strafpleiter Walter Damen fel op.
De ex-ondervoorzitter van CD&V-Antwerpen bleef niet lang: er waren te veel onschuldigen.
***
Advocatentongen moeten met muntolie gesmeerd zijn
***VERSTANDHOUDINGIn een ‘gesprek’ met Patrick Interlock, SP.a-burgemeester van Antwerpen, werd de korpschef van de politie, Eddy Baelemans – ‘hoe ligt mijn haar?’ – zo kwaad dat hij – en nuchter nog wel, wat ook een zeldzaamheid blijkt te zijn – Janssens voor de voeten wierp: ‘Als je wil kun je mijn kepi ook opzetten…
Voor de rest gaat alles perfect bij de pakkemannen.
Behalve als er gevaar is en er tegen de maffia moet opgetreden. Dan past de politie.
***
Goed gerief is de helft van ‘t werk
***MIA DE VITSMia de Vits die 200 000 voorkeurstemmen haalde bij de Europese verkiezingen, wordt zonder pardon opzijgeschoven door Caroline Gennez. caro
De Vits heeft dossierkennis, zij is een kordate principiële vakbondsvrouw. Socialiste. Zij moet de plaats ruimen voor een inhoudsloze del.
Bleiter Bert Anciaux mocht Europees lijsttrekker worden als alle Spiritisten mee overliepen naar de SP.a. Maar dat gebeurde niet, dus pakt Bertje ernaast.
Frank Vandenbroucke weigerde die Europese lijst te trekken, zelfs niet na herhaald aandringen. Moeders mooiste, Ann Van Lancker, staat derde, een strijdplaats want niet zeker van een Europees ‘postje’.
Gennez
graaft diepe putten: “Mensen zijn belangrijk, niet de postjes”, liegt ze vrolijk. Ze is bereid tot een nieuwe naamsverandering van de partij. “We laten de -a vallen. Het wordt terug SP. Dat staat voor Samen Profiteren
Ze houdt er rooie oortjes van over…
Jacob Corneel
***
Nieuwe pachters, nieuwe grachters
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *