893 tvmo – 't Scheldt

893 tvmo

 

Zal PVDA-minister Plasterk voor duidelijkheid zorgen over de rel inzake het ‘TV-moment van het Jaar‘, vraagt men zich in de mediawereld af.
De socialistische omroep Vara ontkent gesjoemeld te hebben met de uitslag van de verkiezing, terwijl GeenStijl stelt dat de Vara liegt en meent daar een schriftelijk bewijs voor te hebben.
Het publiek stemde massaal op het fragment van de zwijgende Ella Vogelaar. De geloofwaardigheid van de staatsomroep wordt door de vervalsing van de uitslag nog verder aangetast.
Een minister die toeziet op de naleving van de Mediawet kan dat niet over zijn kant kan laten gaan. En daarom heeft o.a. Martin Bosma, mediawoordvoerder van de PVV (Partij voor de Vrijheid), vragen gesteld.
Jawel, Kamervragen!
De klucht rondom het televisiemoment van het jaar begint alsmaar vermakelijker te worden. Dankzij de Vara, die weigert de uitslag van de internetstemming openbaar te maken. Volgens de Vara won namelijk – je bent socialist of niet – de Vara.
Maar uit een gepubliceerd document bleek echter dat op internet juist massaal partij werd gekozen voor het interview met Ella Vogelaar door Peter R. de Vries.
Verwarring alom. ‘Onbegrijpelijk’, aldus juryvoorzitter Anita Witzier.
Volgens GeenStijl heeft juist de Vara de kluit belazerd. Wanneer het document immers niet authentiek zou zijn, dan publiceer je als omroepvereniging immers toch gewoon de cijfers? Op die manier snoer je alle critici onmiddellijk de mond. Maar dat durven ze niet, omdat ze weten dat ze nat gaan. Vera Keur heeft hoogstpersoonlijk en op het allerlaatste moment een live debat op Radio 1 afgeblazen. Waarom toch die geheimzinnigheid?
Dat wil de Partij van de Vrijheid ook wel eens weten van minister Plasterk. Is die bereid om duidelijkheid te brengen over wie de terechte winnaar is van TV-moment van het Jaar 2008? Welke sanctie overweegt hij de Vara te geven indien de rode omroep inderdaad met de uitslag gefraudeerd heeft?
Verdient de Vara te winnen met het programma van tv-viezerik Paul de Leeuw?

plas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *