ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 892 Onze Even – 't Scheldt

892 Onze Even

VRIENDEN?

Acht procent – althans volgens de wereldzender VRT – van de Vlamingen hebben geen vrienden. “Vermoedelijk zijn dat allemaal politici”, zal Yves Leterme zeggen.
Niet waar…”, antwoordt dan Herman van Rompuy. “Ik heb meer dan drie miljoen vrienden, allemaal Franstalig”
Jacob Corneel
***
Die dorst heeft, droomt dat hij drinkt

***
KAMER… EN
In Bladspiegel, de meest gelezen rubriek van Knack, schrijft Koen Meulenaere: ‘Als de Kamervoorzitter gezond verstand heeft, zwiert hij dat hele zootje van Villa Politica stante pede het parlement uit. En die nieuwe Kamervoorzitter is… rombom-bombom… P. Potager! Goede zet. Niemand anders heeft zo veel ervaring met kameren’.
Voor onze Nederlandse en Zuid-Afrikaanse lezers: in P. Potager herkent men gemakkelijk Open VLD-er Patrick Dewael.
***
Na een duchtige stoot waggelt men lang
***
INAUGURATIE
Bij de ‘installatie’ van de Marokkaan Aboutaleb richtte de heer Pastors van de partij Leefbaar Rotterdam zich tot hem: ‘Wij vinden dubbele loyaliteit een serieuze kwestie die de integratie belemmert, en dat U, als in Marokko geboren burgemeester, van uw vooraanstaande positie in Nederland gebruik moet maken om in Marokko geboren Nederlanders de mogelijkheid te geven het Marokkaanse paspoort ongeldig te laten verklaren, en hun kinderen een naam te geven die ze zelf mooi vinden.
Wij bieden u als welkomstgeschenk daarom een enveloppe aan, niet met inhoud, maar wel gefrankeerd en geadresseerd aan de koning van Marokko. Daar kunt u uw paspoort indoen of als u dat niet durft een brief met vergelijkbare strekking, waarmee u ook in deze kwestie voorop kunt lopen. U vindt het misschien niet erg aardig van mij, maar uw positie in ons land brengt ook deze morele plicht met zich’.

De heer Aboutaleb was niet opgezet met dit geschenk. Vooral, naar het schijnt, omdat het een envelop zonder inhoud was…
***
Men moet de boeren niet wijsmaken hoe de soldaten aan de kost komen
***
BROEDERLIJK DELEN
Hoewel beiden op pensioen genieten de ex-gouverneurs van Antwerpen, A. Kinsbergen en C. Paulus van extra voordelen. Maar waar vroeger Kinsbergen een bureau én secretaresse voor hem alléén had, moet hij zowel bureau als secretares-se nu delen met Camille Paulus. Broederlijk delen dus. En helemaal geen plezierige situatie voor de secretaresse. Is dat wettelijk wel allemaal in or-de? Genieten beroepsprofiteurs-op-rust van bijzondere voordelen?
***
Die te laat komt, vindt de hond in de pot
***
RARE ZIEKTE?
Michel Daerden ligt in het Universitair Ziekenhuis van Luik. Daar tracht hij sinds donderdag 8 januari te genezen van een longontsteking.
Zou hij het zéér moeilijk hebben omdat hij al 24 recepties heeft gemist en de ontwenningsverschijnselen zwaar doorwegen?
Boze dokterstongen beweren dat beide longen van Michel zijn volgelopen met vocht en het grote probleem is dat het pure alcohol zou zijn.
Hij wordt nog niet ontslagen wegens ontploffingsgevaar.
Jacob Corneel
***
Waar de bakker staat kan de brouwer niet wonen
***
OPGESNOVEN
In vorig nummer wezen wij reeds op de ondergang van een belangrijk bouwbedrijf. Op 9 januari legde Erik van der Paal de boeken neer van Parsifal-Amber.
De Amber-borden zullen uit het straatbeeld verdwijnen. Het geld is op.
Er zitten mensen in het stadhuis die flink genoten en gesnoven hebben van de grote pot cocaïne die bij de feestjes op tafel werd geplaatst, liefst nog door pleziermadammen.
Ettelijke ontwenningskuren hebben niet geholpen: de patiënt moet meehelpen…
***
Hoe langer de weg, hoe moeder de man
***
BEKENDE FIGUUR
Het neemt niet weg dat naast politici van wie hij dan in ruil gunsten kreeg, vereni-gingen en sportclubs op hem rekenden voor steun.
Erik van der Paal kon niet alleen gul zijn, maar hij joeg ook heel wat mensen tegen zich in het harnas. In ‘De Beest’ zag men hem vroeger liever niet binnenkomen en in een bekend Italiaans klasse-restaurant was hij niet meer welkom. Flauwe eigenaars ook: die konden niet verdragen dat hij in een al dan niet zatte bui met glazen en borden begon te gooien. Dat vader Rudi nadien uitvoerig verontschuldigingen aanbood en dat de schade betaald werd is maar logisch, maar dergelijke klanten had Il Italiano liever niet.
***
In een gesloten mond komen geen vliegen
***
MAFFIA
Cocaïne is een drug die niet allen gesnoven wordt maar die moet betaald worden. Een andere leverancier kan je al eens om uitstel van betaling vragen. Maar als je cocaïne in het groot koopt riskeer je ontvoerd te worden zodat de familie een telefoon krijgt met de mededeling: ‘Als je je zoon levend wil terug-zien moet er voor vanavond 25 000 euro betaald worden’. Dat kreeg zijn vader te horen.
Het Antwerps hoofd van de politie, korpschef Eddy Baelemans, weigerde tussenbeide te komen.
Eerst nadat vanuit Brussel de heer (!) Baelemans op zijn plichten werd gewezen, vond deze het nodig om op te treden en werden de Oost-Europese gangsters ingerekend. Daar zou best een onderzoek mogen plaatsgrijpen over het falen en de dienstweigering van de Antwerpse korpschef. Of is alleen zijn haartooi belangrijk?
***
Die te laat komt, vindt de hond in de pot
***
DEBATCLUB
Hoe het met de Vlaams-nationale Debatclub verder zal gaan is nog niet geweten. De debatten lokken steeds een honderdtal toehoorders maar of die allemaal lidgeld betalen is een andere vraag. Misschien kan de familie Dillen voor sponsoring zorgen? Dan leveren die ook eens een bijdrage.
***
Als de boter duur wordt, leert men het broodje droog eten
***
OOK WELDOENER
Erik van der Paal aarzelde niet toen hem gevraagd werd om een familielid van hem uit de nood te helpen toen die man werd opgenomen in een Mortsels ziekenhuis. Later schonk hij die achterneef een laptop zodat deze man verder kon blijven schrijven van toneelstukken en toneelkritiek.
***
Men kan geen brood bakken zonder meel
***
TE VEEL LEDEN
Eric Defoort vindt dat er nog teveel leden in het VVB zijn: wie zondag het tv-programma Panorama volgde stelde tot zijn/haar verbazing vast dat de leider van de VVB allesbehalve een wervende leider is.
Hopelijk stuurden VVB-leden hun lidkaart niet terug na het volgen van de tv-uitzending. De schade die Defoort veroorzaakte is al groot genoeg.
***
Kwaad voedsel, kwaad broedsel
***
POL DELTOUR
Dient de Belgische Persbond, behalve voor de wedde van Pol Deltour, uitsluitend om reclame te maken voor De Morgen?
Bij de recente ontslagen werd de vraag niet gesteld of er soms teveel personeel tewerk gesteld was bij De Morgen. Evenmin vroeg men zich af of die gazet wel goed gemaakt wordt zodat ze gekocht wordt.
Op de radio beweerde Pol Deltour dat Christiaan van Thillo wél investeert in het AD in Nederland. Maar Deltour verzweeg dat het AD met oplageverlies te kampen heeft.
Heeft Deltour een gelijkaardige protestactie gehouden toen bij Gazet van Antwerpen journalisten ontslagen werden?
Of toen de socialistische doddelaar Stevaert zich mengde in het beleid van die krant?
***
Wat weet een boer van saffraan!
***
2009 GOED INGEZET
Uit onvrede met een vrij totalitaire bestuursvisie is de redactie immers teruggetreden’, deel het ANV-Algemeen Nederlands Verbond mee. Dat is het jaar goed ingezet! Als men nu al niet meer totalitair mag optreden in Vlaanderen…
***
Kleine huishouding, kleine zorgen
***
IMAM
Bij de betoging in Brussel tegen de bombardementen in de Gazastrook riep een imam op om ‘op het einde van de betoging kabaal te maken en zoveel mogelijk vernielingen aan te richten’.
***
De takken aarden naar de stam
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *