891 Bril – 't Scheldt

891 Bril

OUDE STIER
Het Paleis wordt bewoond door enorm verstandige mensen, dat bleek o.m. door de aanstelling van de 72 jarige verkenner Wilfried Martens. Deze man, een wereldbekend politiek leider, toverde in 10 jaar tijd een nationale miljardenschuld bijeen die de huidige en toekomstige generatie nog altijd afbetalen, zuchtend onder de enorme rentelasten. En deze tovenaar effende nu het pad voor een jongere (sic) collega. Die collega, Herman van Rompuy, wilde eerst niet omdat hij zich zo goed voelde in zijn veilig vet betaalde job, maar werd zo goed als verplicht door diezelfde slimme mensen in het Paleis. Elk land krijgt de politici die het verdient… en dit geldt zeker voor dit apenland.
Mijn vader-zaliger zei altijd: ‘Koop nooit een te oude stier voor je koeien, want dat loopt altijd slecht af’.
Ik hoop dat hij gelijk krijgt.
Het verwonderde me wel dat de verkenner geen korte broek droeg. Hij moet er even koddig uitgezien hebben als destijds Jean-Luc Dehaene als scoutsmaster. VRIESKOU
Velen vervloeken de ongemakken van de vrieskou. Het hoge mazoutverbruik,de snerpende wind, de natte sneeuw enz… Toch heeft deze extreme koude ook zijn voordelen. Vele ondergrondse larven en ander ongedierte sterven door die koude en kunnen ons niet meer lastig vallen in de zomer. Iets om aan te denken als je de volgende keer met de fiets of te voet bibberend een ijskoude verplaatsing maakt.
Staf, mijn gebuur die zeker niet op zijn mond is gevallen, zei me gisteren: ‘Spijtig dat er zo iets niet bestaat voor het politiek ongedierte boven de grond. Want velen zitten te warm, knus en veilig genesteld in hun regeringsfluweel’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *