890 Evennaaste – 't Scheldt

890 Evennaaste

STATION IN DE KIJKER

Origineel zijn ze wel in Antwerpen. Daarom willen de heel verstandige en zeer ruimdenkende klasidioten van het stadhuis het ook op grootse schaal bekend maken. Ze wilden, zo zegt het vierkleurige huis-aan-huis verspreide drukwerk, u ontmoeten op de Station in de kijkerdag. Dat was op donderdag 18 december. Een héél groot straatfeest. Zij verwachtten duizenden mensen en om die te verwelkomen werd gratis soep aangeboden. Niet minder dan 150 (!) porties zou men uitdelen aan… die massa volk.
Voor een stad met vierhonderdduizend inwoners is dat natuurlijk iets om mee uit te pakken. Men is wel vergeten te melden dat zij die zouden komen best slachtmessen of kromzwaarden moesten meebrengen. Hoe zou men anders aan een gratis portie geraken? Bravo voor dit initiatief van de burgemeester, Patrick Interlock.
Soms geïnspireerd door zijn vrienden van het reclamebureau Guillaume Duval?
***
De onbeschaamden hebben het derde van de wereld in pacht
***
KORTING ABONNEMENT
Vanaf dit nummer: niet minder dan 20 euro korting op een jaarabonnement voor 65+-ers en studenten.
***
Die te goed is verliest zijn beetje
***
KONING ONBENUL 2009
Voor de verkiezing van Koning(in) Onbenul 2009 kunnen onze lezers vanaf nu reeds kandidaten voordragen. Elke maand publiceren wij dan de lijst van de voorgestelde namen. ‘Waarom geen lijst van politiekers die geen onbenul zijn?‘, stelde een verstandige lezer voor.
***
Van eigen vlijt ziet men de schoorsteen roken
***
ER IS HOOP
Wie twijfelde aan de opvoeding die Piet Piryns zijn dochter gaf zal zijn mening moeten herzien. Freya ontdekte de schoonheid van gedichten en liederen. Zij protesteerde tegen het feit dat Ziekenkas, één der plezantste liedjes van The Strangers, via de luidsprekers van de ijspiste in Deurne te horen was.
Deze altijd zuur kijkende kerstekinderenonderwijzeres heeft literatuurinteresse? Kan haar vader haar de teksten van zijn vader tonen? Deze achtbare man, Remi Piryns, schreef ooit: Heer laat het Prinsenvolk der oude Nederlanden…
***
Als Holland winters is getooid en wij van kou welhaast verrekken, blijkt Friesland dichtbevolkt met gekken, die ‘s winters gekker zijn dan ooit.
Dries van WissenAnti-Fries
***
TOM CONINX

Dat het Sportgala 2008 in Oostende niet gepresenteerd werd door Carl Huybrechts was zonder meer een pluspunt. Maar dat de VRT voor Tom Coninx koos als co-commentator was voor de atleten zonder meer een affront. De zoon-van-Zevende-Dag-moderator Alain Coninx werd immers deze zomer door zijn werkgever van op de Olympische Spelen in Peking teruggeroepen nadat hij zich in beschonken toestand vrij onbetamelijk (wat nog zacht is uitgedrukt) had gedragen tegenover collega’s en sommige sportlui.
Hercules
***
De appel valt niet ver van de boom
***
SLECHTE INBREKERS
Het nieuwsagentschap Belga verspreidde volgend bericht:
Brussel 20/12 Freddy van Gaever, senator voor het Vlaams Belang, is vrijdagavond voor de achtste maal slachtoffer geworden van een inbraak. Zo meldt hij. Bij zijn aankomst in zijn woning aan de Van Tichelenlei in Wommelgem stelde hij met zijn echtgenote vast dat hij ongewenst bezoek gekregen had.

De vorige 7 inbrekers hebben klaarblijkelijk hun werk slecht gedaan…
***
Een zaak die gij niet sparen moet is de rand van de hoed.
***
PRESTATIE
Hij, Patrick Janssens, ging zorgen dat de door verkeerde tolerantie compleet verloederde Abdijstraat terug een toonbeeld ging worden van gezellig winkelen. Daarvoor werd een winkelcentrum opgericht. Veel geld werd nutteloos gespendeerd. Zes van de 20 winkels houden het al voor bekeken en sluiten hun deuren.
Weer een prestatie van – zoals een niet onbelangrijk diamantair het uitdrukte – De slechtste burgemeester die Antwerpen ooit heeft gehad.
***
Zo vader zo zoon
***
IDEALE MISS BELGIE
Dé ideale Miss België, Zeynep Sever woont in Brussel, is van Turkse afkomst en spreekt geen woord – zelfs geen gebenedijd woord – Nederlands. Een ideale Miss België dus. Ze kan niet converseren met 60 % van haar landgenoten ofte Belgen. Niet dat deze conversatie zo belangrijk zou kunnen zijn, want zoals de Britse dichter Shakespeare zei: What’s in a name?
Vervang de S in haar naam door een Z en je krijgt de ganse inhoud van dit gebeuren en de persoon in kwestie.
Jacob Corneel
***
Aaie-poes spelen
***
ZWARE TEIDEN
Het worden zware teiden voor de VLD-Antwerpen. Annick de Ridder, Vlaams parlementslid, vertoefde lang in nauw gezelschap van Ludo van Campenhout. Dat had slechte gevolgen: haar Nederlands bv. is er niet op verbeterd. Zo stuurde zij een bericht rond waarin zij reageerde op een rondschrijven over Sinterklaas in Antwerpse scholen. Ze schreef: er was geen verbod van kruis op meiter van de sint…
Het zein inderdaad zware teiden voor de Antwerpse VLD, zeker als men afgaat op de kwalitijt van het schreiven van wat zich de vlam van de liberalen noemt…
De comingman in de Antwerpse VLD, advocaat Chris Luyckx, heeft meer dan een persoon over boord te gooien wil hij de Antwerpse VLD terug geloofwaardig maken en haar kandidaten verkieswaardig…
Jacob Corneel
***
Men trouwt de bruid zoals ze is

***
ANTWERPS STADSPARK
Om te tonen hoe ongeschikt de Antwerpse schepen Ludo van Campenhout wel is – alhoewel, moest dat nog? – stelt hij voor om het geliefde Antwerps stadspark met zijn fameuze droge vijver zonder vissen, volledig zou omgebouwd worden.
Le ridicule ne tue pas.
Weer werk voor rijzende ster Chris Luyckx?
Neen, toch niet.
Want Ludo van Campenhout heeft zichzelf al lang uitgeschakeld voor een volgende termijn in welk parlement dan ook.
Behalve als er een zou komen voor onnuttige idioten.
***
Er is altijd baas boven baas
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *