890 Bril – 't Scheldt

890 Bril

DE ECHTE KERSTGEDACHTE

Danneels, de Mechelse Sinterklaas mét een kruis op zijn mijter, sprak in zijn homilie weer over het openstaan voor en het opvangen van alle sukkelaars zonder papieren.
Een jaarlijks weerkerend onderwerp in zijn preek. En elke keer mis ik dan die slotzin waarop ik ongeduldig maar tevergeefs wacht… namelijk de aanbieding van de Kerk al hun gebouwen open te stellen om iedereen op te vangen. Te beginnen met het heel luxueus Bisschoppelijk Paleis in Mechelen. Als het dan te druk wordt voor Danneels, kan hij altijd even bij mij komen vertoeven. Ik heb nog een lege stal.
SLP
De nieuwe naam voor de Vlaamse Profiteurs, sorry Progressieven, zal naar alle waarschijnlijkheid begin januari worden bekend gemaakt. Doorgaans goed ingelichte bronnen fluisterden ons in dat het SLP zou worden. SLP zou staan voor Sociaal Liberale Partij. Als het geen succes wordt – wat algemeen verwacht wordt – zou men toch volledig opgaan in de Socialistische Partij (de SP.a).
Vermits beide partijen arm zijn aan creatieve ideeën en persoonlijkheden en weinig voorstellen in het huidig politiek spectrum zou de nieuwe naam voor beide partijen worden: SLaP. Zo is iedereen tevreden.
Boer Bavo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *