889 Varia – 't Scheldt

889 Varia

SCHOONHEIDSSALON 

Frankrijklei 125: een respectabel oud herenhuis, vlak tegenover de Nationale Bank in Antwerpen. Het is de vijfde locatie in Vlaanderen van het Amerikaans bedrijf Glominerals.
Voor de persconferentie had men een Italiaanse schone, ene Laura Marzani, afgevaardigd. Waarschijnlijk omdat zij onberispelijk… Engels sprak. Engels was dan ook de taal waarin ze de diavoorstelling van commentaar voorzag. Eerlijkheidshalve: de dia’s waren in goed Nederlands gesteld en dezelfde tekst was weergegeven in de persmap. Marzani had dus gerust thuis mogen blijven. De verzamelde pers bestond trouwens uit drie personen, waaronder één journaliste die enkele damesbladen vertegenwoordigde.
De spil van de Antwerpse vestiging blijken twee beschaafde dames te zijn. De oudste had mij terloops verteld dat ze de 50 reeds achter de rug had. Ik had haar nauwelijks 38 geschat. Hun aanvullend commentaar was kort en duidelijk. Er worden in dit instituut slechts natuurlijke producten gebruikt, bestaande uit mineralen en vitamines. Het belangrijkste dat ze konden geven was de toepassing en de juiste dosering.
Schoonheid wordt niet verkregen door overvloedig gebruik van kunstmiddelen maar door uitstraling. Men mag niet merken dat daarvoor hulpmiddelen gebruikt worden.
Welk schoonheidsinstituut durft dergelijke goede raad aan haar cliënten meegeven?
Frans van Rijswijck

 

***
KWALITEITSVERLIES?Werknemers van de kranten De Morgen en De Standaard (zij noemen zich journalisten) protesteerden tegen het massaal ontslag van collega’s. ‘Dit betekent toch kwaliteitsverlies’, opperde de interviewer van de VRT.
Hoe kan je nu iets verliezen wat je niet bezit?
Bij Gazet van Antwerpen lag dat anders. Toen ze daar journalisten op non-actief zetten of ontsloegen daalde de kwaliteit onmiddellijk.
Adriaan van Gansen
***
GOMORRAIn Kopenhagen werd de film Gomorra als beste film bekroond. Ik heb die film gedownload en bekeken… Als zulk een film vijf nominaties kreeg en ook nog wint dan moet de rest van de inzendingen wel bijzonder slecht geweest zijn.
Jacob Corneel

***LE DÉGÔUT DE LIEKENSIn het Mediamaandblad AN-Achter het Nieuws een bericht over Zielige Goedele.
De verkoopcijfers van het blad Goedele kelderen en daarom worden er Signeersessies ingericht. Zou dat de dalende trend kunnen omkeren? Op zaterdag 6/12 was ze, geflankeerd door een zwarte piet, present op de boekenafdeling van de Carrefour in Hasselt-Kuringen. Herhaaldelijk werden via de intercom mensen aangespoord om het ideale eindejaarsgeschenk te kopen: een nummer van Goedele met een gratis handtekening. Tijdens een kwartier observatie zagen we haar één (1) exemplaar en enkele van haar seksboeken signeren. Toen vorige week Sinterklaas signeerde, stonden ze tot buiten aan te schuiven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *